Články autora: Jana Jenšíková

Radka Turková: Na „zelené cestě“ jsme všichni společněPojďme najít správný směr

thumbnail

„Víte, že v Mladé Boleslavi budou brzy jezdit autobusy na plyn vyrobený ze zbytků z kuchyně?“ překvapila mne svou otázkou hned na začátku našeho povídání o „zelené energetice a environmentu“ Radka Turková, výkonná ředitelka pro korporátní a municipální bankovnictví v KB. V Mladé Boleslavi totiž zrovna slavnostně poklepali na základní kámen nové bioplynové stanice. A Komerční banka byla samozřejmě u toho, protože podpora smysluplných „zelených projektů“ je již dlouho zakořeněna v její DNA.

Štítky Environment, OZE, ESG, KB

číst celý článek

Honest craftsmanship, customer service and courage to seek new solutionsFor three decades already

thumbnail

At this year's International Defense and Security Technology Fair (IDET), a Škoda Kodiaq which was quite ordinary at first glance was on display at the Brno Exhibition Center. Only when visitors opened its doors, they noticed a higher weight than in a standard production vehicle. This Škoda Kodiaq was a discreetly ballistically protected car. "This is exactly what we wanted so that no one would notice straight away that it was a vehicle with ballistic protection," confirms Josef Jíša, owner of the family company JÍŠA, which developed the car together with Israeli partner Plasan Re’em.

číst celý článek

Láska k řemeslu, služba zákazníkům a odvaha hledat nová řešeníUž třicet let

thumbnail

Na letošním mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET byla na brněnském výstavišti k vidění i na první pohled zcela obyčejná Škoda Kodiaq. Až když jste otevřeli její dveře, všimli jste si, že na rozdíl od dveří sériového vozu mají vyšší hmotnost. A tak bylo jasné, že na přehlídku toho nejlepšího v oboru tento exponát právem patří, neboť se jedná o velmi diskrétně balisticky chráněný automobil. „Právě o to nám šlo, aby si nikdo hned nevšiml, že se kolem něj pohybuje vozidlo s balistickou ochranou,“ potvrzuje Josef Jíša, majitel rodinné společnosti JÍŠA, která se na vývoji automobilu podílela společně s izraelským partnerem Plasan Re’em.

Štítky Rodinná firma, automotive, obranný průmysl, řemeslo

číst celý článek

Převálcují nové technologie poctivé řemeslo?Ani náhodou, dokazují ve Fre-ko servisu

thumbnail

Ať velké či malé podnikání, obojí se těžko obejde bez automobilů. Co s tím, když produkce aut v souvislosti s nedostatkem čipů vázne? Sdružení automobilového průmyslu v polovině září oznámilo, že kvůli nedostatku čipů celková výroba osobních aut v Česku v červenci a srpnu meziročně klesla o 39 procent. Za celý letošek bude zhruba o 140 tisíc vozů nižší. V důsledku toho se zvedá poptávka po spolehlivých ojetých autech, a tedy i jejich cena. Nehledě na ni jdou nyní kvalitní „ojetiny“ na dračku.

Štítky Rodinná firma, automotive

číst celý článek

Julie Havlová: Na Rakušanech se mi líbí, že se drží svých tradic a mají svou zemi rádi

thumbnail

„S Rakušany máme společnou historii a jsme si hodně podobní. Proto se nám s nimi i dobře obchoduje. Jen s tím ale nevystačíte, je nutné vsadit na originalitu, špičkovou kvalitu a stoprocentní servis. A počítejte s tím, že jsou to patrioti a dají většinou přednost lokálnímu výrobku,“ říká Julie Havlová, ředitelka vídeňské kanceláře CzechTrade.

Štítky Rakousko, CzechTrade

číst celý článek
1 9 10 11 12 13 14 15 20 29 38

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.