Články autora: Shutterstock

Ghana: Nadějnou budoucnost provází úspěšná integrace do mezinárodních organizací

thumbnail

Ghana má na mezinárodní scéně pozitivní image, je jednou z nejstabilnějších, nejbezpečnějších a nejdemokratičtějších zemí západní Afriky. Země, dříve známá jako Zlaté pobřeží, si uvědomuje své prestižní postavení silného regionálního partnera. Základem ghanské ekonomiky je zlato, kakao a v poslední době také ropa. Země aktuálně prochází nelehkým ekonomickým vývojem, stále však poskytuje našim exportérům nejednu obchodní příležitost.

Štítky Ghana, MPO

číst celý článek

Digitální tranzice v mezinárodním obchodu Bruselský žargon, nebo reálné proměny?

thumbnail

Pojem „digitální tranzice“ slýcháme od politických špiček v posledních letech často. Ale co si pod tímto spojením představit v oblasti obchodu? Jde jen o teoretický koncept, či se pod něj schovají konkrétní kroky? A jaké kroky to jsou? To vše najdete v následujícím článku, který se věnuje oblasti digitálního obchodu, tedy obchodu, který je umožněn využitím elektronických prostředků, a vysvětluje, jak na tento trend reaguje Evropská unie.

Štítky digitalizace

číst celý článek

Jak se připravit na nový ESG reporting firem

thumbnail

Povinnost transparentně informovat o udržitelnosti podniků má již konkrétní podobu. Podle nových standardů budou muset zprávy vydávat všechny velké podniky. Postupně se bude ESG reporting zřejmě týkat i těch středních a menších, nicméně kvůli jejich častému zapojení v dodavatelských řetězcích velkých firem je pro ně toto téma aktuální již nyní.

Štítky ESG, KB

číst celý článek

O zemích, které patří britské koruně, ale nejsou britským územím

thumbnail

Na sklonku panování královny Viktorie (1838–1901) byla Velká Británie mocností prvního řádu, a to v hospodářském i geopolitickém smyslu. Výrok „nad Britskou říší slunce nezapadá“ se stal obrazným vyjádřením rozsahu Britského impéria. Na situaci nic nezměnil ani nástup nového panovníka a ani o třináct let později vypuknuvší Velká válka, v níž jedním z cílů německé expanze byla snaha získat něco z britských zámořských držav. Ba naopak. Po skončení války a následných mírových jednáních se Brity ovládaná území zvětšila ještě o někdejší německé kolonie dílem získané válečnými operacemi, dílem tvořené mandátními územími původně pod německou či osmanskou nadvládou.

Štítky Velká Británie

číst celý článek
1 2 3 4 5 15 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.