Články autora: Věra Vortelová

Říkáme si Baťové letišť

thumbnail

„České firmy stále nedoceňují, co západní exportéři dobře vědí a běžně toho využívají. Když se nějaké společnosti podaří proniknout na zahraniční trh, přivede s sebou ze své země řadu subdodavatelů,“ říká Ilja Mazánek sr., bývalý diplomat a dnes obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, která dokazuje, že to umíme také.

Štítky Aerospace, Afrika, Rusko, UK, KB, ČEP, EGAP

číst celý článek

Aleš Červinka: Vstup na čínský trh trvá dlouho, ale vašim soupeřům také

thumbnail

Čína hledá novou rovnováhu. Tak zněl v TRADE NEWS 4/2016 titulek článku poradkyně pro globální strategie, bývalé zástupkyně ČR ve Skupině Světové banky Jany Matesové, který analyzoval tehdejší stav ekonomiky, finančního sektoru a sociální politiky Číny. Našla ji? O tom, kam se od té doby říše středu posunula a jak se daří na jejím trhu českým malým a středním firmám, jsme diskutovali s ředitelem regionálního centra Čína agentury CzechTrade Alešem Červinkou.

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.