Články autora: archiv KB

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Výhody velkých firem i pro menší podnikatele Firemní centra Komerční banky podpoří byznys ve všech fázích podnikání

thumbnail

V každé fázi svého rozvoje stojí firmy před jinou výzvou. A banky jim v každé z nich mohou nabídnout jiný druh podpory. Proto Komerční banka před pěti lety otevřela síť takzvaných Firemních center, která podnikatelům poskytují individuální péči. Segmentová manažerka Komerční banky Zuzana Mezerová vysvětluje, proč se firmám vyplatí využívat kromě základních bankovních produktů i širokou škálu dalších služeb, jež banky nabízejí.

Štítky Finance, Služby, KB

číst celý článek

Firmám se otevírají nové možnosti udržitelného financování

thumbnail

Firemní investice lze financovat prostřednictvím emise akcií či dluhopisů nebo, což je nejčastější řešení, pomocí bankovního úvěru. Dnes je pro řadu aktérů na trhu zajímavou možností takzvané odpovědné neboli udržitelné financování. Na jeho konkrétní parametry u bankovních úvěrů jsme se zeptali Evy Chvalkovské z Komerční banky.

Štítky Udržitelné financování, KB

číst celý článek

Složité žádosti o akreditivy a záruky? Jde to i jednoduše a online!

thumbnail

Každá firma, která kdy vyplňovala staré klasické papírové žádosti o bankovní záruku nebo dokumentární akreditiv, potvrdí, že to chce čas a určité zkušenosti, aby všechno „na první dobrou“ dopadlo tak, jak má. Následný telefonát z banky, že v žádosti chybí informace nezbytné pro vystavení instrumentu nebo jsou v ní logické chybky, znamená v lepším případě opravu žádosti a lehké zdržení při zpracování, v horším pak nestíhání termínů. Lze to nějak změnit? Ptáme se Tomáše Raka, vedoucího Trade Sales Komerční banky.

Štítky digitalizace, Finance, KB

číst celý článek

David Formánek: Naše země má štěstí na skvělé kapitány průmyslu

thumbnail

Zatímco z některých mainstreamových médií se na nás stále sypou černě zabarvené ekonomické scénáře, závěry nezávislého průzkumu analytiků Komerční banky přinášejí dobré zprávy. I když nás čeká další obtížný rok, k extrémnímu pesimismu nemáme důvod. Z širšího pohledu naše ekonomika vybalancovala většinu dosavadních překážek. Máme za sebou velmi mírnou recesi, která se týkala dvou posledních čtvrtletí minulého roku, a letos už bychom se měli dočkat lehkého oživení. Ustáli jsme energetickou krizi. A také se podařilo udržet vysokou zaměstnanost. O tom hovoříme s Davidem Formánkem, členem představenstva KB zodpovědným za korporátní a investiční bankovnictví, který zdůrazňuje: „Tuzemskou ekonomiku podržela zahraniční poptávka, neboť v ostatních zemích eurozóny se žádná recese nakonec nekonala. A také se ukázalo, jak životaschopné a silné jsou tuzemské firmy a jejich lídři, což je velmi povzbudivé.“

Štítky KB

číst celý článek
1 2 3 4 6 7

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.