Exportní šance

S hudbou do Nového světaPlánovat americké turné je dnes větší rébus než jindy

thumbnail

Když v roce 1892 Antonín Dvořák odjížděl do Ameriky, čekalo jej téměř čtrnáctidenní cestování. Jen samotná plavba přes Atlantik trvala devět dní a jeho rodinné příslušníky většinu z toho času trápila mořská nemoc. Posádka lodi, která konečně připlula do přístavu, musela na vylodění ještě den čekat v karanténě, než mohla poprvé vkročit na půdu Nového světa. Ačkoli o cestování do USA si zatím můžeme nechat zdát, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK se připravuje na velké americké turné. Tak velké, že není možné na něm kvůli pandemii přestat pracovat. Má se uskutečnit na přelomu zimy a jara 2021 a i bez současné koronavirové krize by bylo logistickým oříškem. Od českého orchestru totiž právem všichni očekávají jen to nejlepší; příkladné a autenticky české provedení díla Antonína Dvořáka, který Čechům v Americe udělal dobré jméno. A tomu je třeba dostát.

Štítky USA, Kreativní průmysl, Tradice

číst celý článek

S Japonskem budujeme strategické partnerství

thumbnail

V letošním roce oslaví Česká republika a Japonsko významné výročí – 100 let od navázání diplomatických styků s tehdejším Československem. Těžištěm vzájemných vztahů je politická, ekonomická, obchodní a kulturní spolupráce, ale poměrně nově se ve větší míře rozvíjí také vědecko-technická spolupráce. Japonsko zároveň patří mezi pět našich nejvýznamnějších obchodních partnerů mimo Evropu a největší přímé zahraniční investory u nás. Vzhledem ke všem těmto skutečnostem a celkovému významu Japonska jako důležitého hráče v regionu východní Asie činí Česká republika kroky k pozvednutí našich vzájemných vztahů na úroveň strategického partnerství.

Štítky Japonsko

číst celý článek

Korejská republika: Největší mimoevropský investor v ČR

thumbnail

Během posledních třiceti let se Jižní Korea zařadila mezi naše tři největší obchodní partnery v Asii. Přitom bývalé Československo neudržovalo s Korejskou republikou žádné politické a diplomatické vztahy a k prvním přímým obchodům došlo až v souvislosti s Letními olympijskými hrami v Soulu v roce 1988, kdy začala společnost Motokov dovážet korejské osobní automobily značky Daewoo. Zlom v obchodní a hospodářské spolupráci nastal až po roce 1989.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Japonsku

thumbnail

Strojírenský průmysl Strojírenské výrobky patří k tradičním položkám vývozu do Japonska. Zároveň se zvyšuje poptávka po nových technologiích v této oblasti. Země je například dlouhodobě na špici světového vývoje v oblasti využívání automatizace. Japonská vláda v roce 2015 vytyčila „robotickou…

Štítky Japonsko

číst celý článek

Budujeme reprezentativní český pub v Londýně

thumbnail

Filip Čeladník odešel do Británie před osmi lety s cílem kvalifikovat se jako anglický solicitor a otevřít advokátní kancelář se sídlem v Londýně i v Praze. O tom, jak pomáhá českým firmám prosadit se na britském trhu a že s tím souvisí také budování českého pubu v Londýně, jsme s ním hovořili krátce po historickém 31. lednu.

Štítky UK

číst celý článek
1 22 33 34 35 36 37 38 39 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.