Okamžité platby nejsou vzdálenou hudbou budoucnosti

Text Bronislav Číž Publikováno

Naše společnost byla založena v roce 2013 a od té doby se dynamicky vyvíjí. Od počátku ale máme jasnou vizi – poskytovat profesionální služby v oblasti audiovizuální techniky a prostorové akustiky. Stejně tak jako dodržujeme termíny a rozpočty projektů pro naše klienty podle toho, jak je naceníme a naplánujeme, tak považujeme za samozřejmost, že hradíme naše závazky vůči dodavatelům i zaměstnancům včas. Někdy ale nastanou i situace, kdy potřebujeme zaplatit na poslední chvíli. Nabízí Komerční banka nějakou možnost zaplatit ještě v den zadání příkazu? Ing. Petr Vlček, ředitel společnosti AVT Group a.s.

Odpovídá Bronislav Číž, vedoucí platebních produktů KB

Ještě donedávna platilo, že záleželo na tom, kam potřebujete peníze převést. Platby v rámci Komerční banky dokážeme připsat příjemci během pár vteřin od rána až do 20.30, a byť se to moc neví, tak i během víkendu. Samozřejmě za předpokladu, že jste platbu poslali na správné a existující číslo účtu příjemce a že na účtu máte dostatek peněžních prostředků…

Peníze na účtu v jiné bance už v den zadání platby

Od poloviny srpna jsme zrychlili odesílání korunových plateb do ostatních tuzemských bank! Pokud obdržíme v pracovní den do 12.00 příkaz k úhradě, na jehož provedení bude na účtu dostatek peněžních prostředků, platba na účet příjemce v jiné bance bude připsána ještě ten samý den, a to bez příplatku za expresní zpracování.

Benefitem pro klienty tak je, že při zadávání plateb během dopoledne nemusí přemýšlet o tom, do jaké banky platí.

Platby zadávejte, jak potřebujete

Příkazy k úhradě můžete zadávat jak prostřednictvím formulářů mobilního a internetového bankovnictví, tak i importem v dávce, vždy však musí být zpracované on-line. Dále je možné příkazy zadávat i přes Expresní linku KB anebo papírovým příkazem na pobočce.

Aktuální využití expresních plateb

Platby do jiných bank s požadavkem na expresní zpracování využijete, když nestihnete zadat platbu do 12.00 anebo během dopoledne nemáte na účtu dostatek peněžních prostředků.

Například když plánujete cash flow, očekáváte, že vám bude platba připsána na účet během dopoledne, ale je připsána až po poledni. Pokud potřebujete převést peníze do jiné banky ještě ten den, můžete i nadále využít expresní platby, které je možné zadat až do 14.00. Zde je to ovšem již s příplatkem za expresní zpracování. Na druhou stranu máte ale stoprocentní jistotu rychlého a garantovaného připsání platby v jiné bance týž den.

Okamžité platby – hudba budoucnosti?

Od listopadu tohoto roku budeme provádět okamžité převody peněžních prostředků v rámci účtů vedených u Komerční banky v režimu 24 hodin, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce.

Korunové platby mezi účty klientů Komerční banky vedené v českých korunách bude možné zadávat v jakoukoliv denní či noční dobu. Budou provedeny do 10 vteřin od zadání, a to i v nočních či brzkých ranních hodinách, včetně víkendů a státních svátků.

Připravujeme se také na provádění okamžitých plateb v českých korunách do jiných bank v rámci České republiky, rovněž v režimu 24 hodin, 7 dní v týdnu, 365 dní. Našim klientům je chceme nabídnout v polovině roku 2019.

Text: Bronislav Číž

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2018 na straně 83.

Štítky Nové technologie, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.