Finance a pojištění

Hledáte nové investiční příležitosti?Jednou z možností je financování developerských projektů

thumbnail

V současné době někteří podnikatelé v rámci svých obchodních aktivit zvažují investovat část volných finančních prostředků do sektoru real estate. Konkrétně do nově vznikajících developerských projektů. O tom, jaké možnosti trh nabízí, hovoříme s Milanem Dembowským, ředitelem Financování realitních obchodů Komerční banky.

Štítky Investice, KB

číst celý článek

S jako sociální

thumbnail

„Sociálním podnikem jsme se oficiálně stali začátkem roku 2020, ale všeobecné principy aplikujeme úplně od začátku. Získání tohoto statusu nám otevřelo možnost čerpání většího počtu dotačních titulů pro rozvoj firmy a zlepšení sociálních podmínek našich zaměstnanců. Ke koupi provozovny, ve které naše firma sídlí, jsme například využili úvěr S-podnik Českomoravské záruční a rozvojové banky,“ říká Leoš Mallat, majitel a jednatel rodinné společnosti MASTR, která se věnuje sociálnímu podnikání v kovovýrobě.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Sociální podnikání, ČMZRB

číst celý článek

Korporátní banka s entuziasmem start-upuBudoucnost, nebo chiméra?

thumbnail

Ještě před nedlouhou dobou banky těžko nacházely s technologickými start-upy společnou řeč a byly k nim převážně skeptické. Znamenaly pro ně rizikovou investici. Co se změnilo? Proč jim nyní spolupráce s nimi za to riziko stojí? A co z toho mají start-upy? O tom jsme si povídali s Davidem Formánkem, členem představenstva Komerční banky zodpovědným za investiční a korporátní bankovnictví.

Štítky Startupy, Fintechy, KB

číst celý článek

Spolupráce banky se start-upyRealita, nebo iluze?

Jsme malá firma s dvouletou historií, která se zaměřuje na služby a řešení pro klienty zejména v oblasti datových skladů a nově i zpracování geografických dat. Aktuálně pracujeme na vývoji služby, která identifikuje potenciální klienty pro domácí i firemní fotovoltaiku. Přemýšlíme, jak uspět s naší nabídkou v bankovním sektoru a získat banku jako partnera, který využije naši službu jako produkt pro své klienty. Respektive jak vstoupit do jednání s bankou a ověřit si skutečný potenciál našeho záměru. - Jaromír Barták, Base Consulting s.r.o.

Štítky Startupy, KB, SmartSolution

číst celý článek

Martin Kostka: Abychom uspěli, musíme se stále zdokonalovat

thumbnail

„Každá doba má svá pozitiva i negativa. Dříve jsme neměli technologie, finance, ale také nebyla taková konkurence, protože soukromé firmy v ČR teprve vznikaly a hledaly své místo na trhu. Dnes máme špičkové stroje, ale konkurence je obrovská. Vzniká velký tlak na cenu, termíny dodání i kvalitu. Abychom uspěli, musíme se zdokonalovat a průběžně investovat do nových technologií,“ shrnuje vývoj ve svém oboru Martin Kostka, jednatel moravské rodinné firmy KOPLAST, a dodává: „Naposledy jsme tak učinili za pomoci ČMZRB a jejího programu EXPANZE určeného právě pro rodinné firmy, jako jsme my.“

Štítky Inovace, Rodinná firma, ČMZRB

číst celý článek

CzechInvest: Jedna miliarda pro české technologické start-upy

Agentura CzechInvest letos spustí dlouho připravovaný projekt Technologická inkubace. Inspirací pro ni byl program kosmického inkubátoru ESA BIC, který v tuzemsku slaví páté narozeniny. V rámci Technologické inkubace CzechInvest podpoří v následujících sedmi letech více než 300 start-upů ze sedmi klíčových technologických oblastí, každý bude moci získat podporu až pět milionů korun. Celková alokace projektu je přitom jedna miliarda korun. Přestože projekt cílí především na podporu technologických start-upů, nabídne široké portfolio aktivit a příležitostí také pro další klíčové hráče české byznysové scény. Propojí zájmy státu, byznysu a akademické sféry.

Štítky Startupy, Investice, CzechInvest

číst celý článek
1 9 10 11 12 13 14 15 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.