Finance a pojištění

Ochrana před rizikovými investoryČeská republika bude od 1. května 2021 prověřovat zahraniční investice z bezpečnostních důvodů

Naše země patří dlouhodobě mezi nejotevřenější ekonomiky na světě, a to i ve vztahu k zahraničním investorům, jimž nabízí atraktivní a transparentní investiční prostředí. Je však nezbytné zajistit, aby toto prostředí bylo zároveň bezpečné a odolné. Otevřená a odolná ekonomika je založena na stabilním a předvídatelném právním prostředí, spolehlivých dodavatelských řetězcích a disponuje efektivními nástroji na obranu strategických sektorů před rizikovými ekonomickými aktéry.

Štítky zahraniční investice, ochrana

číst celý článek

Komerční banka zrychlila odesílání SEPA a zahraničních platebZa rychlou platbu neplatíte nic navíc

Velmi často platíme našim obchodním partnerům v zahraničí a rychlost zpracování plateb je pro nás hodně důležitá. Našimi obchodními partnery ze strany dodavatelů jsou jak tuzemské, tak i zahraniční hutní společnosti sídlící v České republice, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Slovinsku a Itálii. Zaznamenali jsme, že Komerční banka zrychlila zpracování SEPA a zahraničních plateb. Je toto zrychlení zpoplatněno a změnilo se něco v zadávání plateb? Jaké jsou podmínky pro zadání platby, aby byla platba zpracovaná rychleji, a kdy ji teď náš obchodní partner obdrží? Zdeněk Břečka, spolumajitel a člen správní rady společnosti Britterm a.s.

Štítky KB, rychlé platby

číst celý článek

Radka Turková: Korporátní bankovnictví je moje srdcovkaMusí být založeno na důvěře a partnerství

thumbnail

Pokud budete brázdit tuzemské bankovní vody, nenajdete mnoho lídrů, kteří se bezmála třicet let pohybují v korporátním segmentu, tedy ve vztahu banka–firma, a cítí se při tom ve svém živlu. Radka Turková se vášní pro svou práci netají. Před necelým půlrokem převzala kormidlo korporátního a municipálního bankovnictví v Komerční bance.

Štítky Korporátní bankovnictví, Zelená strategie, KB

číst celý článek
1 10 11 12 13 14 15 16 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.