Finance a pojištění

Jak se připravit na nový ESG reporting firem

thumbnail

Povinnost transparentně informovat o udržitelnosti podniků má již konkrétní podobu. Podle nových standardů budou muset zprávy vydávat všechny velké podniky. Postupně se bude ESG reporting zřejmě týkat i těch středních a menších, nicméně kvůli jejich častému zapojení v dodavatelských řetězcích velkých firem je pro ně toto téma aktuální již nyní.

Štítky ESG, KB

číst celý článek

Výhody velkých firem i pro menší podnikatele Firemní centra Komerční banky podpoří byznys ve všech fázích podnikání

thumbnail

V každé fázi svého rozvoje stojí firmy před jinou výzvou. A banky jim v každé z nich mohou nabídnout jiný druh podpory. Proto Komerční banka před pěti lety otevřela síť takzvaných Firemních center, která podnikatelům poskytují individuální péči. Segmentová manažerka Komerční banky Zuzana Mezerová vysvětluje, proč se firmám vyplatí využívat kromě základních bankovních produktů i širokou škálu dalších služeb, jež banky nabízejí.

Štítky Finance, Služby, KB

číst celý článek

Pavel Wiesner: Klient je pro nás středobodem vesmíru.Chceme mu být co nejblíž a výzev se nebojíme

thumbnail

Pokud se Pavla Wiesnera zeptáte na pomyslné hodnoty České podnikatelské pojišťovny, v jejímž čele stojí, bez zaváhání odpoví: férovost, poctivost, týmová spolupráce a inovace. A hned dodá, že tým chápe široce jako tripartitu makléř – pojišťovna – klient. „Toto spojení je pro nás zásadní. Úspěšní jsme právě díky tomu, že funguje, že máme důvěru jak makléřů, tak našich klientů.“

Štítky Pojištění, ČPP, Rakousko

číst celý článek

Nové financování firmám pomůže naplnit strategii udržitelnosti.Je třeba stanovit konkrétní cíle

thumbnail

Sustainability Linked Loan (SLL) neboli úvěr vázaný na cíle udržitelnosti je novou formou bankovního financování pro firmy, které chtějí využít prostředky ke splnění svých závazků v oblasti udržitelnosti. Pro firmy, které chtějí dát najevo svým investorům, zákazníkům i veřejnosti, že si za svojí strategií udržitelnosti stojí.

Štítky Udržitelné financování, KB

číst celý článek

Firmám se otevírají nové možnosti udržitelného financování

thumbnail

Firemní investice lze financovat prostřednictvím emise akcií či dluhopisů nebo, což je nejčastější řešení, pomocí bankovního úvěru. Dnes je pro řadu aktérů na trhu zajímavou možností takzvané odpovědné neboli udržitelné financování. Na jeho konkrétní parametry u bankovních úvěrů jsme se zeptali Evy Chvalkovské z Komerční banky.

Štítky Udržitelné financování, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 11 21 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.