Nové technologie

Jitka Haubová: Chceme být inovačním hubemICC ČR se nově zaměří i na digitalizaci a ESG

thumbnail

Zatímco Mezinárodní obchodní komora letos slaví 105 let od svého založení, její česká součást – Národní výbor ICC ČR – je z tohoto pohledu mladá, je jí teprve 25 let. I tak se jí daří získávat ve společnosti sto sedmdesáti zemí z celého světa respekt. Důkazem toho je například fakt, že jí nedávno pařížská centrála ICC svěřila realizaci nového projektu, který se zaměří na integraci ESG strategie do služeb Mezinárodní obchodní komory. I o tom jsme mluvily s Jitkou Haubovou, předsedkyní ICC ČR.

Štítky Rozhovory, Nové technologie, Mezinárodní obchod, ICC, Inovace, ESG

číst celý článek

Jan Bednář: I s pěti sty zaměstnanci můžete ve firmě zachovat rodinnou atmosféruOsobní vztahy v našem byznysu nic nenahradí

thumbnail

Když vypukla válka na Ukrajině, představovaly tržby firmy z Ruska a Ukrajiny zhruba třicet procent. „Díky vysoké teritoriální diverzifikaci našich exportních trhů a nasazení pracovníků, zejména obchodníků a distributorů, se nám podařilo nejen objednanou techniku prodat jinam, ale dokonce jsme v posledních dvou velmi komplikovaných letech rostli každý rok o více než třicet procent,“ říká obchodní ředitel rodinné společnosti BEDNAR FMT Jan Bednář.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství

číst celý článek

České konvektomaty si podmanily také Francii

thumbnail

Retigo je jednou z těch českých firem, které „z garáže“ za třicet let vyrostly do miliardového obratu. Hned s prvním výrobkem předběhla pětice kamarádů z Tesly v Rožnově pod Radhoštěm dobu. „Již rok před založením společnosti jsme vyvinuli a u mě v garáži zkonstruovali počítačem řízený parní konvektomat Digital 611, z jehož prodeje jsme financovali další vývoj a výrobu,“ vzpomíná Jiří Zátopek, jeden z pěti majitelů společnosti s výhradně českou vlastnickou strukturou.

Štítky Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Filip Dvořák: Do Kalifornie mě vyhnala kanadská zima. Dnes je mým druhým domovem

thumbnail

Vědec a matematik Filip Dvořák chce být u toho, až se kompozitní AI dostane z akademické půdy do praxe a povede se dosud teoretické modely komerčně využít. Kvůli tomu založil nejprve v USA a pak v Česku společnosti Filuta AI, která plánuje být mezi prvními, kdo dosud teoretické modely zavedou do života firem a veřejné správy. Do Kalifornie se dostal během vědecké a podnikatelské kariéry hned dvakrát, nejprve jako stážista v Googlu a pak jako výzkumník ve Stanford Research Institute (SRI).

Štítky Rozhovory, Profiliga firem, Nové technologie, Věda a praxe, USA, Kalifornie, Ai

číst celý článek

Silicon Valley prochází transformacíPro české start-upy je však stále relevantní

thumbnail

Ač je ekonomika Kalifornie velmi diverzifikovaná, její světový význam definuje zejména několik lokalizovaných sektorů. Tak jako je Los Angeles neodmyslitelně spjato s kreativním průmyslem, který zaměstnává 12 % místní pracovní síly, sever Kalifornie definují technologie. Ty tvoří pětinu celkové ekonomické hodnoty vyprodukované ve státě. V absolutních číslech jde o částku 520 miliard dolarů, která představuje více než čtvrtinu veškeré technologické produkce v USA. Zejména oblast Sanfranciského zálivu je světově proslulá jako globální centrum inovací i domov největšího startupového ekosystému světa – Silicon Valley.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Silicon Valley, Startupy

číst celý článek

David Semerád: USA bylo skvělé rozhodnutí!

thumbnail

David Semerád je spoluzakladatel společnosti STRV, která se zabývá vývojem mobilních i webových aplikací. Před dvanácti lety se zúčastnil šestiměsíčního programu CzechAccelerator v Silicon Valley a v USA zůstal natrvalo. V roce 2018 předal vedení STRV a od té doby se věnuje svým projektům. Nejnověji jde o MindZero, který má za cíl změnit přístup k duševnímu i fyzickému zdraví.

Štítky Rozhovory, Nové technologie, USA, Kalifornie, Silicon Valley

číst celý článek
1 2 3 4 5 9 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.