Nové technologie

Adam Janek: Inovace potřebuji k životuNechtěl bych se dostat do stavu, že už nebude co vymýšlet

thumbnail

„Nikdy nepřekonáš oceán, když se budeš bát, že ztratíš břeh z dohledu,“ řekl prý před staletími Kryštof Kolumbus a víme, co bylo dál. Bez odvážných „Kolumbů“ by se svět nepohnul z místa a je dobře, že jsou i dnes mezi námi. Nadšenci, kteří žijí své sny a milují svou práci. Jedním z nich je i Adam Janek, ředitel Očního centra Praha (OCP). Povídali jsme si v nadčasových industriálních prostorách nově vybudované kliniky OCP v budově Port7 v pražských Holešovicích.

Štítky Inovace, Zdravotnictví, Nové technologie

číst celý článek

Pomůže nám umělá inteligence více porozumět lidem?

thumbnail

Vstoupili jsme do nové doby, kdy je umělá inteligence (AI – z angl. artificial intelligence) stále častěji považována za mocný nástroj, který nám může usnadnit práci. Včetně té manažerské. Při bližším zkoumání se však ukazuje, že AI má svá omezení zejména v oblasti porozumění lidským emocím, reakcím a jejich potenciálu. Pojďme se podívat na to, v čem nás umělá inteligence nemůže nahradit i kde nám může pomoci.

Štítky Personalistika, Nové technologie

číst celý článek

Josef a Jan Látovi: Data jsou náš denní chleba

thumbnail

S nástupem Průmyslu 4.0 se převažujícím tématem v mediálním prostoru stala robotizace. „Ale pro průmyslové podniky představují roboty jen jakousi konfekci, podmínku nutnou, kterou si pořídí, aby zefektivnily výrobu, snížily objem namáhavé práce a zajistily co největší bezpečnost pracovníků. Průmysl 4.0 a jeho přínos pro konkurenceschopnost spatřujeme v automatizaci a digitalizaci, práci s daty pro včasné rozhodování,“ shodují se bratři Látové, spolumajitelé rodinné akciové společnosti BENEŠ a LÁT. Tedy obchodní ředitel a ryzí strojař Josef a nositel titulu Manažer roku 2021, CFO a ekonom Jan.

Štítky Inovace, digitalizace, slévárenství, Strojírenství, Rodinná firma, Export

číst celý článek

Karel Řepa: Obměna technologií nikdy nekončí

thumbnail

Již Tomáš Baťa říkával „lidem myšlení, strojům dřinu“ a ve své firmě zavádění moderní techniky plně podporoval. Stejnou cestou se vydala i třeboňská firma RETRE – prádelna a čistírna, která dnes díky inovační strategii disponuje nejmodernějším strojním zařízením v oboru. „V loňském roce jsme za pomoci Národní rozvojové banky a programu Úspory energie instalovali nový zdroj páry a navýšili jsme výkon naší fotovoltaické elektrárny,“ popisuje poslední investici spolumajitel firmy Karel Řepa.

Štítky MSP, Inovace, NRB, Úspory energií, Energie

číst celý článek

Získávejte zpět až 95 % energie z odpadního teplaInvestice se vrátí do tří let

thumbnail

Emise spalin odvádějí z vašeho podniku velké množství energie, která doslova vyletí komínem. Na trhu ale existuje technologie umožňující tuto energii získávat zpět a vracet do oběhu. Tím snižuje náklady na provoz a navíc eliminuje množství vypouštěného CO2. Zpětnému získávání tepla ze spalin a odpadního vzduchu se věnuje akciová společnost ALMEVA EAST EUROPE ve spolupráci s dánskou firmou Exodraft.

Štítky Environment, Energetika, Úspory energií

číst celý článek
1 2 3 4 5 9 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.