Nové technologie

Jak se stát energetickým „perpetuem mobile“

thumbnail

V ČR se zatím biopaliva tzv. druhé generace (FAME) nevyužívají, i když jeden ze tří jejich největších evropských výrobců sídlí v Liberci. „Veškerou roční produkci v objemu kolem 55 tisíc tun exportujeme do zemí Evropské unie. K našim zákazníkům patří nejsilnější globální hráči a petrochemické společnosti, jako je Vitol/VARO, Alpha Trading, Petroineos, Eni, Shell a další. Jsme držiteli všech požadovaných certifikátů v souladu s příslušnými směrnicemi EU. Teritoriálně mezi naše největší odběratele patří Itálie, Nizozemsko a Německo,“ říká jednatel a generální ředitel společnosti Temperatior Michal Fišer.

Štítky Energetika, Environment, KB

číst celý článek

Energetika a technologie pro chytrá městaDvě hlavní témata pro západní Balkán v tomto roce

Ministerstvo průmyslu a obchodu organizuje dvě důležité události vztahující se k západobalkánským zemím s cílem umožnit výměnu informací o plánovaných hospodářských projektech, detailněji rozebrat aktuální možnosti financování a přispět k celostní debatě o ekonomických vztazích za hranicemi EU například i z bezpečnostního a klimatického hlediska. V říjnu proběhl expertní kulatý stůl k otázce energetické transformace regionu a v listopadu nás čeká ekonomické fórum se zaměřením na oblast smart cities.

Štítky Západní Balkán, MPO

číst celý článek

Marek Růžička: Digitální svět by nám měl sloužit, ne naopak

thumbnail

Článek o bankovní identitě, který jsme uveřejnili v minulém čísle, zjevně zaujal. Potvrdilo se, že nyní firmy intenzivně hledají nové cesty, jak svůj byznys oživit a co nejvíc přiblížit klientům – a přijde jim, že tato nová služba by mohla být tím správným tahem na branku. Proto o ní shánějí další informace. Konkrétně nás oslovili dva zástupci ze segmentu HoReCa, které zajímá možnost využití při prokazování plnoletosti jejich hostů. A tak jsme se obrátili přímo na Marka Růžičku, výkonného ředitele společnosti Bankovní identita.

Štítky digitalizace

číst celý článek

Priority českého předsednictví v digitální ekonomice

Česká republika bude stát v čele Rady Evropské unie od 1. července 2022. Mezi prioritní témata budou patřit digitální ekonomika a podpora moderních technologií. Jsou to zásadní oblasti pro posílení vedoucí role Evropské unie v digitální transformaci, kterou Evropská komise prosazuje ve svých strategických dokumentech, jako jsou například Digitální kompas 2030: Evropské pojetí digitální dekády (2021) nebo Evropská strategie pro data (2020).

Štítky CZ PRES 2022

číst celý článek

Václav Klein: Transformace energetiky je věcí celé společnosti

thumbnail

Resilience je termín, na který by si měla česká společnost zvyknout. Podle odborníků totiž může odklon průmyslu od uhlí i v České republice zvýšit do konce tohoto desetiletí ceny elektřiny až o šedesát procent. Efektivním řešením, jak si v rámci energetického mixu posílit vlastní výrobou elektrické energie a tepla energetickou odolnost, může být zejména pro segment malých a středních podniků kogenerace. Jednou z inovativních společností, která se během deseti let dokázala zařadit mezi světovou špičku ve vývoji, výrobě a prodeji kogeneračních jednotek doma i v zahraničí, je brněnský GENTEC CHP.

Štítky Energetika, Environment, Inovace, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 9 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.