Nové technologie

Jak vyléčit byznys?LIKO-S prodává on-line

thumbnail

Potřebujete vyřešit problém videokonferencí, nejlépe bez starostí a co nejdříve? Řešení najdete v novém e-shopu rodinné společnosti LIKO-S. Výrobce interiérových příček, živých staveb nebo posuvných příček rozšířil nabídku interaktivních stěn o samostatné konferenční panely, které si zapojíte sami.

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Kosmické technologie všude kolem násGlobální potenciál ve stovkách miliard eur ročně

thumbnail

Kosmické aktivity s sebou přinášejí rozvoj špičkových technologií či specifických materiálů. Využívají se totiž v extrémním prostředí a díky tomu se vyvíjejí nové produkty s vysokou přidanou hodnotou s velkým tržním potenciálem v řadě oblastí. Globální potenciál nového, dynamicky se rozvíjejícího a stále rostoucího trhu, který s tímto oborem souvisí, se pohybuje ve stovkách miliard eur ročně. Přičemž hráčů na něm není tolik kvůli nezbytné vysoké vyspělosti technologií a kvalifikaci pracovníků.

Štítky space

číst celý článek

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Česká republika na Mezinárodním strojírenském veletrhu prezentovala novou vizi, založenou na inovacích

thumbnail

Hlavním tématem 61. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu byl Průmysl 4.0 a digitální továrna, tedy digitalizace výroby. Tradiční koncept partnerské země MSV získal novou podobu, když se do této pozice dostala letos Česká republika. Vůbec poprvé tu pod jednou střechou představila hned třináct státních organizací, které podporují tuzemský byznys. A to v České národní expozici nazvané Czech Republic: The Country For The Future. Veletrhu se zúčastnilo 1662 vystavujících firem z 30 zemí. Za pět dní si expozice prohlédlo více než 81 tisíc návštěvníků.

Štítky Inovace, MPO, Průmysl 4, digitalizace, MSV

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 13 17

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.