Druhý ročník Ocenění Českých Lídrů startuje

Publikováno

12. března 2018, Praha - Projekt OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ již podruhé představí ryze české firmy s těmi nejlepšími ekonomickými výsledky. Porota bude vítěze vybírat z celkem 1328 společností, které nominoval odborný garant soutěže, mezinárodní společnost CRIF – Czech Credit Bureau. TRADE NEWS je tradičně jedním z mediálních partnerů tohoto projektu.

Na základě hodnocení odborného garanta a poroty budou vyhlášeni vítězové ve všech krajích České republiky. „Loňský první ročník projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ ukázal, že v každém ze 14 krajů najdeme celou řadu velkých českých firem, které podnikají úspěšně, transparentně a jsou významnými zaměstnavateli ve svých regionech. Celkem 67 % firem, které se loni dostaly do finále, jsou alespoň částečně rodinnými firmami. Zajímavý je také přístup finalistů k moderním technologiím – zhruba polovina finalistů využívá cloudových technologií, více než 2/3 firem uvedly, že pracují nejen v kanceláři. Následují tak jeden z moderních trendů – pracovat odkudkoli,“ prozrazuje zakladatelka projektu Helena Kohoutová s tím, že pozitivní zprávou pak je, že v letošním roce vyhovuje přísným kritériím soutěže více firem než loni. Ve většině případů jde o firmy nové, tedy ty, které nebyly v loňském ročníku hodnoceny.

„Jako odborný garant projektu Ocenění Českých Lídrů společnost CRIF dále zvýší kvalitu ekonomického hodnocení účastníků využitím posledního modelu ratingového nástroje pro hodnocení firem. Ratingový nástroj společnosti CRIF poskytovaný pod značkou iRating je srovnatelný s hodnotícími systémy velkých bank a využívá jej i řada finančních institucí. Navíc, finalisté soutěže OCL s dobrým ekonomickým hodnocením mohou čerpat zajímavé partnerské výhody v rámci projektu Rating MSP Hospodářské komory hl. města Prahy. Tímto bychom chtěli zvýšit atraktivitu druhého ročníku. Osobně se velmi těším na zajímavé firmy, které v rámci soutěže poznám,“ sdělil Pavel Finger, místopředseda představenstva CRIF – Czech Credit Bureau, a.s.

V loňském roce vyhovělo kritériím OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ 1306 firem, z nichž ve finále soutěžilo 54. Převážně se jednalo o výrobní společnosti, které se v drtivé většině zaměřují také na export. Firmy, které si v rámci projektu převzaly ocenění, zaměstnávaly více než 10 tisíc lidí. Generálním partnerem 2. ročníku OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ je společnost Vodafone, oficiálním partnerem je Expobank CZ.

„Z mezinárodních průzkumů vyplývá, že Česká republika zaostává za Evropou v oblasti budování digitální ekonomiky. Pokud nebudeme mít do budoucna velké ambice tuto situaci změnit, velmi brzy ztratíme schopnost konkurovat na evropském trhu. Proto nás velice těší, že se v rámci projektu OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRů objevují firmy, a to i firmy rodinné, které mají odvahu podnikat i za hranicemi České republiky a kladou velký důraz na zavádění a využívání moderních technologií. Tyto firmy jsou dokonalý příklad jak pro další podnikatele, tak především pro českou vládu, které jasně ukazují, že podpora rozvoje digitální ekonomiky a moderní digitální infrastruktury musí být pro Českou republiku klíčová priorita,“ říká Renata Pazourková, národní manažerka pro prodej firemním zákazníkům ve společnosti Vodafone.

„Již druhým rokem jsme hrdým partnerem projektu Ocenění českých lídrů, který podporuje a oceňuje aktivní a úspěšné české firmy. Jsme si vědomi toho, že příběh, vize a tím pádem i potřeby každého klienta, jsou diametrálně odlišné. V Expobank proto těmto firmám nabízíme individuální přístup, vysokou odbornost, rychlá obchodní rozhodnutí a komplexní a individuálně sestavovaná řešení. Je nám ctí pomáhat českým firmám v realizaci jejich plánů a snů.” říká Jiří Procházka, ředitel oddělení Korporátní bankovnictví Expobank CZ.

Společnosti, které jsou 100% v rukách českých majitelů, dosahují ročního obratu minimálně 200 milionů korun alespoň v jednom hodnoceném roce, zaměstnávají více jak 50 lidí a získali nominaci odborného garanta, se mohou do soutěže registrovat online do 20. dubna 2018. Vítězové budou vyhlášeni na slavnostním gala večeru 12. června 2018 v Praze. Více informací o projektu naleznete na www.oceneniceskychlidru.cz.

Kritéria hodnocení:

Společnost je do projektu nominovaná na základě analýzy veřejně dostupných údajů všech společností v České zpracovaných odborným garantem, kterým je prestižní mezinárodní společnost, specialista na rating a scoring firem, CRIF – Czech Credit Bureau, a. s. Předpokladem je dostupnost závěrek za rok 2015 a 2016 iRating ve stupních 1 - 11.  Součástí registrace je zodpovězení otázek a poskytnutí ekonomických výsledů posledního období (tj. rok 2017 nebo aktuální kvartál). Společnosti dále splňují pravidlo 100% českého vlastnictví a českého občanství majitelů, pravidlo ročního obratu 200 milionů korun a výše bez omezení alespoň v jednom hodnoceném roce, minimálního počtu 50 a více zaměstnanců a v neposlední řadě mají podvojné účetnictví nejméně po dobu 4 let.

Více najdete na www.oceneniceskychlidru.cz

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.