Profiliga firem

Jde to i bez plastů, říká vítěz Národní ceny za kvalitu v rodinném podnikání

thumbnail

„Jsme rodinná firma, takže s nápadem na nový produkt nebo jinou inovaci může přijít kdokoliv. Hlavním motorem ve vývoji nových výrobků je však spolumajitel společnosti Martin Šťastný, který má ve své kanceláři takovou malou ‚laboratoř‘, kde vymýšlí stále nové výrobky. V ní vznikly během pandemie například IQ chytré obaly, které zákazníkům usnadní odnos více jídel, protože je lze do sebe snadno připínat a odnést najednou,“ zmiňuje novinku na trhu marketingový manažer společnosti HIT OFFICE Marek Šnajdr.

Štítky Rodinná firma, Environment, Inovace

číst celý článek

S jako sociální

thumbnail

„Sociálním podnikem jsme se oficiálně stali začátkem roku 2020, ale všeobecné principy aplikujeme úplně od začátku. Získání tohoto statusu nám otevřelo možnost čerpání většího počtu dotačních titulů pro rozvoj firmy a zlepšení sociálních podmínek našich zaměstnanců. Ke koupi provozovny, ve které naše firma sídlí, jsme například využili úvěr S-podnik Českomoravské záruční a rozvojové banky,“ říká Leoš Mallat, majitel a jednatel rodinné společnosti MASTR, která se věnuje sociálnímu podnikání v kovovýrobě.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Sociální podnikání, ČMZRB

číst celý článek

Milan Resl: Za loňský rok jsme zaznamenali historicky rekordní počet objednávekNaším cílem jsou e-shopy s lidským přístupem

thumbnail

Online nakupování se stalo jakousi nutností každodenního života a díky tomu internetové obchody hlásí enormní nárůst. Tuto skutečnost může potvrdit firma Ergotep, která poskytuje více než dvanáct let komplexní služby pro e-shopy. Pyšní se nejen počtem odeslaných objednávek, ale také svými zaměstnanci, kteří tuto firmu utvářejí i přes svůj zdravotní hendikep. Povídáme si o tom s obchodním ředitelem Milanem Reslem.

Štítky sociální podnikání, eshopy

číst celý článek

Lubomír Kovařík: Zákazníkům jsme nabídli online konfigurátorJako první na světě

thumbnail

Česká zbrojovka Group si i navzdory pandemii klade nemalé cíle. Chce se stát světovým lídrem ve výrobě ručních palných zbraní a do konce roku 2025 dosáhnout tržeb ve výši jedné miliardy eur. Stojí při tom nohama pevně na zemi, neboť již nyní kombinované tržby CZG a Coltu převyšují půl miliardy eur. Společnosti se podařilo udržet výrobu díky přísným protiepidemickým opatřením, která zavedla již v polovině března loňského roku. Po počátečních komplikacích s dopravou loni na jaře, kdy pandemie světový obchod zaskočila, se podařilo stabilizovat také export.

Štítky obranný průmysl, Inovace, digitalizace, APAC, KB

číst celý článek

Martin Kostka: Abychom uspěli, musíme se stále zdokonalovat

thumbnail

„Každá doba má svá pozitiva i negativa. Dříve jsme neměli technologie, finance, ale také nebyla taková konkurence, protože soukromé firmy v ČR teprve vznikaly a hledaly své místo na trhu. Dnes máme špičkové stroje, ale konkurence je obrovská. Vzniká velký tlak na cenu, termíny dodání i kvalitu. Abychom uspěli, musíme se zdokonalovat a průběžně investovat do nových technologií,“ shrnuje vývoj ve svém oboru Martin Kostka, jednatel moravské rodinné firmy KOPLAST, a dodává: „Naposledy jsme tak učinili za pomoci ČMZRB a jejího programu EXPANZE určeného právě pro rodinné firmy, jako jsme my.“

Štítky Inovace, Rodinná firma, ČMZRB

číst celý článek

Nejkreativnějším start-upem Česka se stala aplikace na Čtení pohádek Readmio

thumbnail

Soutěž Creative Business Cup 2021, v jejímž rámci představil CzechInvest ty nejlepší start-upy z oblasti kulturního a kreativního průmyslu, zná své vítěze. První místo a možnost reprezentovat Českou republiku na globálním finále online z Kodaně vyhrál start-up Readmio. Jeho mobilní aplikace doprovází čtení pohádky zvukovým podkresem, hraným automaticky na základě rozpoznání předčítaných slov, a tím oživuje rodinný zážitek. Na druhé a třetí příčce se umístily firmy s fyzickým produktem – ekologické tenisky Kave Footwear vyráběné z kávové sedliny a hodinky Leitners Watch, které propojují tradiční hodinářské řemeslo s moderními technologiemi

Štítky Startupy, Kreativní průmysl, CzechInvest

číst celý článek
1 9 10 11 12 13 14 15 24 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.