Profiliga firem

Jana Slováková: Krize k byznysu patří

thumbnail

„V následujících dnech jen pár našich pracovníků vyexpeduje již vyrobené stroje, které jsme měli dodat v průběhu příštích tří týdnů, a v pondělí přerušujeme provoz zatím do Velikonoc,“ řekla mi obchodní a marketingová ředitelka rodinné společnosti Komfi Jana Slováková, když jsem jí volala ve středu osmnáctého března.

Štítky Inovace, Jižní Korea, Japonsko, KB

číst celý článek

Karel Mareček: Z Buchlovic míříme do vesmíru

thumbnail

Jen stěží bychom hledali odvětví, ve kterém nenajde uplatnění přístroj na měření tlaku a výšky hladiny kapalin. Tyto měřiče jsou nezbytné pro potravinářský, chemický, papírenský průmysl, farmacii, medicínská zařízení, energetiku a plynárenství, nejrůznější stroje a samozřejmě pro sféru vodního hospodářství. Společnost BD SENSORS má na svém kontě 80 typů měřičů tlaku ve více než 50 tisících variantách! A pokud si ani pak zákazník nevybere, poskytuje speciální řešení „na míru“ v malých sériích.

Štítky Inovace, space, Japonsko, Průmysl 4, digitalizace

číst celý článek

Každý byznysmen by chtěl mít svou Novosvětskou

thumbnail

I kulturní zážitek je možné exportovat. Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK do Japonska pravidelně přiváží českou hudbu, a rozšiřuje tak povědomí o naší zemi. „Každý byznysmen by chtěl mít svou Novosvětskou, tedy unikátní exportní artikl, kterým nikdo jiný nedisponuje. Skladatelští velikáni jako Antonín Dvořák, Bedřich Smetana či Leoš Janáček otevřeli českým hudebníkům cestu do světa a cesta orchestru, to už je, kromě samotného umění, velká obchodní a logistická operace. Musíte dostat na druhý konec světa více než sto lidí, přes tři tuny carga s nástroji a dalším koncertním vybavením a tím vším pohybovat tři týdny od města k městu, hotelu, sálu. Na druhé straně jsou pak pořadatelé v Japonsku – jedno turné může obsáhnout i třicet tisíc návštěvníků přímo v koncertních sálech, nemluvě o mediálním zásahu. Hudba a kultura je generátor, který nezasvěcené mnohdy překvapuje,“ říká ředitel orchestru FOK Daniel Sobotka, který již plánuje další cestu orchestru do Japonska na rok 2022.

Štítky Japonsko

číst celý článek

Dostali jsme zálusk na Japonsko

thumbnail

V globálním světě se cestování i do těch nejvzdálenějších míst stalo běžnou součástí našich životů. S koronavirovou pandemií se situace minimálně na čas změnila. Jako na zavolanou tedy přichází unikátní mobilní aplikace Visit.More od společnosti More.Is.More. Masivní rozvoj digitálních technologií umožnil využít rozšířenou (AR) a virtuální realitu (VR) nejen pro komerční, ale i edukativní a sociální komunikaci.

Štítky ICT, Japonsko

číst celý článek

Budoucností je vývoj technologií a praktické know-how

thumbnail

Příběh klatovské společnosti K&K Technology mi připomněl jiné podobné, známé u nás z devadesátých let. O tom, jak se člověk vlastním umem a pílí vypracoval a vybudoval prosperující podnik. Takovým selfmademanem je i nynější předseda představenstva, který v roce 1991 použil jako záruku pro financování svůj vlastní rodinný dům a začal podnikat jako fyzická osoba „Kutil Václav – projektová kancelář“. A dnes stojí v čele holdingu, který má aktuálně k realizaci připraveny projekty za více než 300 milionů korun, k jejichž financování využije i záruční produkty od ČMZRB.

Štítky Inovace, Nové technologie, ČMZRB

číst celý článek
1 12 14 15 16 17 18 19 20 24 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.