Profiliga firem

Říkáme si Baťové letišť

thumbnail

„České firmy stále nedoceňují, co západní exportéři dobře vědí a běžně toho využívají. Když se nějaké společnosti podaří proniknout na zahraniční trh, přivede s sebou ze své země řadu subdodavatelů,“ říká Ilja Mazánek sr., bývalý diplomat a dnes obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, která dokazuje, že to umíme také.

Štítky Aerospace, Afrika, Rusko, UK, KB, ČEP, EGAP

číst celý článek

Zemědělství jako hi-tech obor

thumbnail

Ve chvíli, kdy po strastiplné cestě z Prahy po D1 konečně přijíždíme do Dolní Lutyně na Karvinsku a vcházíme na Farmu Bezdínek, veškeré napětí z nás spadne. Za chvíli se už navzdory lednovému počasí kocháme pohledem do skleníku plného dlouhých řad nádherně červených rajčat – Hranáčků. A od jednatele společnosti Jiřího Stodůlky se dozvídáme, v čem je Bezdínek jedinečný: „Zeleninu pěstujeme v kompostovatelném substrátu, zaléváme především dešťovkou a proti škůdcům ji chráníme přirozeně biologicky, ne pesticidy. I proto se jako první v Česku můžeme pochlubit prestižním mezinárodním certifikátem bez pesticidů.“

Štítky Nové technologie, Zemědělství, Environment, KB

číst celý článek

Korunka jako začátek cesty kolem světa

thumbnail

Návštěva společnosti Šenýr Bijoux v Jablonci nad Nisou by pravděpodobně pro nejednu dívku či ženu znamenala splnění tajného přání. Kde jinde se vám poštěstí spatřit hned několik třpytivých korunek královen krásy najednou, prohlédnout si je zblízka či dokonce vyzkoušet?

Štítky Čína, CzechTrade

číst celý článek

Josef Šimeček: Poptávka z Východu roste

thumbnail

Zatímco většina Evropské unie žije dekarbonizací, země jako Rusko, Čína a státy jihovýchodní Asie našlapují s ohledem na hospodářský růst a sociální klima kolem restrukturalizace svého energetického mixu zatím opatrně. Proto se nejzajímavější odbytiště společnosti Hansen Electric, čerstvého nositele ocenění Exportní cena DHL UniCredit Bank v kategorii středně velká společnost, nacházejí právě v těchto regionech.

Štítky Energetika, Čína, Rusko

číst celý článek

Elektrárny stavíme, vlastníme a provozujemeProto přesně víme, co můžeme nabídnout

thumbnail

Víte, kde stojí nejvyšší větrná elektrárna v Česku? A že ze všech větrníků u nás ročně produkuje nejvíc elektřiny? Byla postavena před pěti lety ve Vítězné nedaleko Dvora Králové v nadmořské výšce 560 metrů a ohromuje svými úctyhodnými rozměry: je vysoká 175 metrů a jen její jedna lopatka měří 56 metrů. S výkonem 3 MW vyrobí ročně více než 6000 MWh, což je energie zhruba pro 4000 domácností. Navíc ji spoluvlastní i lidé z Vítězné a okolí. Je to jedna z prvních občanských větrných elektráren v ČR. O investicích do energetiky si povídáme s Pavlem Svoreněm, členem představenstva a výkonným ředitelem skupiny Portiva.

Štítky Energetika, Environment, Investice, KB

číst celý článek
1 13 16 17 18 19 20 21 22 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.