Profiliga firem

Pojďte si hrát (nejen) se světlem

thumbnail

Myslíte, že je možné obejmout světlo? Česká designová značka Lunamies® se o to snaží. „Podporujeme hravost a kreativitu. Naši malí i velcí zákazníci společně s námi vytvářejí originální dekorace, třeba do dětského pokoje, na narozeninovou oslavu, ale také do mateřských škol nebo hračkářství,“ říká Petra Kubíčková, jedna ze zakladatelek této mladé firmy.

Štítky Profiliga firem, Kreativní průmysl, Nastartujte se, KB

číst celý článek

Ilja Mazánek st.: V Africe přeje štěstí odvážným Chceme být inspirací váhajícím

thumbnail

„Africká a asijská teritoria jsou sice od Česka vzdálená a pro naše exportéry nesou řadu rizik. Firmy by si však měly uvědomit, že ten, kdo zdravě nezariskuje a jen pasivně čeká na šťastnou náhodu, nemusí se taky dočkat,“ říká Ilja Mazánek st., předseda zahraniční sekce Hospodářské komory ČR a obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, světového lídra v oblasti výroby letištních technologií a dodavatele unikátního konceptu modulárních letišť.

Štítky Afrika, Senegal, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Cyril Svozil: Snažíme se být vždy o krok napřed (nejen) v technologiíchProto jsme úspěšní

thumbnail

„Cenový šok před dvěma lety se dal čekat a překvapil nás jen svou silou. Postupný trend ve zdražování energií, který vyvrcholil energetickou krizí, jsme zaregistrovali již kolem roku 2014. Proto jsme se před sedmi lety rozhodli investovat do vlastního vývoje bateriových úložišť. Tento systém nám později pomohl vyřešit cenovou explozi energií i v naší firmě,“ vysvětluje Cyril Svozil st., zakladatel a ředitel holdingu Fenix Group, který již třiatřicet let vyrábí a exportuje elektrické sálavé topné systémy do sedmdesáti zemí čtyř kontinentů.

Štítky Energetika, Nové technologie, Inovace

číst celý článek

Petr Havlík: Odvaha, vynalézavost a šikovnost našich lidí. To je největší kapitál

thumbnail

Navzdory všeobecné skepsi má Česko štěstí: stále relativně vysoké procento schopných a podnikavých lidí. Nejen na nejmodernější technické vybavení, ale i na inovativní systém výběru pracovníků již léta sází společnost Tiyo, jedna z největších akreditovaných laboratoří v ČR zaměřených nejen na automobilový průmysl.

Štítky Inovace, Dopravní prostředky, Personalistika

číst celý článek

Rozvojový pracovník, nebo podnikatel? V Gambii je místo pro obojí

thumbnail

Známý americký ekonom William Easterly, specializující se na hospodářský rozvoj, přiléhavě nazývá osobnosti tohoto typu hledači problémů a reálných řešení. „Pro podnikatelský model jsme se s gambijskou přítelkyní, nyní manželkou, rozhodli kvůli udržitelnosti projektu,“ říká zakladatel a spolumajitel 3D firmy, která se zaměřuje na prodej, vývoj, servis, implementační pomoc a proškolování obsluhy 3D tiskáren Prusa Research, Silvestr Tkáč.

Štítky Afrika, Gambie, Nové technologie, rozvojová pomoc

číst celý článek

Petr Kaluža: České pivo je světový pojem. A střední pivovary drží jeho vlajku

thumbnail

V náchodském pivovaru PRIMÁTOR vaří pivo nepřetržitě již 151 let. Jako středně velký pivovar patří mezi rodinné stříbro naší republiky s robustním portfoliem, jak říká jeho ředitel a zkušený vystudovaný sládek Petr Kaluža: „V našem pivovaru jsme nevsadili jenom na tradiční český ležák, ale přinášíme svým zákazníkům i spoustu jiných chuťových zážitků. V Bavorsku jsme vyhráli s naším pšeničným pivem a v Londýně se stoutem. Ctíme tradiční postupy různých pivních stylů a své pivo s úspěchem prodáváme na trzích celého světa.“

Štítky Velká Británie, Německo, Export, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 12 24 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.