Profiliga firem

Seznamte se, elektronická recepční aneb Roboti nás neukousnou

thumbnail

Česká společnost M2C, která více než čtvrt století nabízí služby integrovaného facility managementu a působí v jedenácti evropských státech, je zvyklá o problémech nemluvit, ale rovnou je řešit. A tak vyvinula elektronickou recepční, údajně první svého druhu v Evropě. Nejen jako ozvěnu na tolik omílané konstatování dneška „Nejsou lidi!“, ale také jako cestu k zefektivnění byznysu svých klientů. S prvními exempláři se můžete setkat v její pražské provozovně ve Vladislavově ulici a v nedaleké Galerii Myšák. A k instalaci už se chystají další kousky, které poputují do Brna, Ostravy i na Slovensko.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Cílíme jen na unikátní aplikaceProto nepotřebujeme ani prodejní síť

thumbnail

Málokdo z nezasvěcených by asi hledal v srdci Českého ráje v Turnově ryze českou firmu, která je světovým lídrem ve vývoji, výrobě a zpracování syntetických krystalů se zaměřením na specializované aplikace pro vědu a high-tech průmysl. „Mezi naše zákazníky patří téměř výhradně přední společnosti ve vyspělých zemích Evropy, Spojených státech, Japonsku, Jižní Koreji, v poslední době i Číně a Izraeli,“ říká majitel a jednatel turnovské společnosti Crytur Jindřich Houžvička.

Štítky Věda, Výzkum, Inovace, Hightech

číst celý článek

Vývoj je krásné dobrodružství

thumbnail

Každá zakázka je rovnice plná známých i neznámých. „vývoj je natolik nepředvídatelný, že výsledný produkt se tomu původně zamýšlenému jen více či méně přibližuje,“ upozorňuje na podnikatelské riziko Jaromír Hvížďala, spolumajitel české rodinné firmy, která se řadí mezi světovou špičku ve vývoji a výrobě automatizovaných výrobních a montážních linek.

Štítky Nové technologie, Výzkum a vývoj, Rodinná firma

číst celý článek

Libor Knap: Tchajwanci mají inovace v krvi

thumbnail

Víte, jaké nářadí vydrží každodenní nápor a objede přitom zeměkouli? Proteco z Podbřezí u Dobrušky! Se „žlutým cirkusem“ Daniela Přibáně, tedy žlutými historickými trabanty, letos úspěšně urazilo přes 17 tisíc kilometrů. Přežilo i často nestandardní používání při frekventovaných opravách těchto vozů z někdejší NDR stejně jako extrémní přírodní podmínky. „Pro nás je kufr kvalitního nářadí naprosto zásadní věc, bez které se neobejdeme. A ukázalo se, že Proteco byla správná volba,“ shrnul po návratu domů cestovatel, který po jedenácti letech zakončil jízdu kolem světa.

Štítky Rodinná firma, Tchajwan

číst celý článek

Vladimír Truschinger: Základ úspěchu? Poctivost a kvalita

thumbnail

„Když jsem v roce 1988 odešel do Francie, neuměl jsem skoro ani slovo francouzsky a začínal jsem na stavbách jako pomocný dělník. Vypracoval jsem se na řidiče, ale firma zkrachovala a já zůstal bez práce. A tak jsme s kamarádem začali rozjíždět náš obchod zaměřený na export francouzských potravin,“ vzpomíná na své mládí Vladimír Truschinger, dnes majitel úspěšné české potravinářské firmy Lef, která se nyní za pomoci Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) pustila do projektu zaměřeného na úspory energie.

Štítky Úspory energií, ČMZRB

číst celý článek

Pavel Milata: Máme na víc, než se tváříme

thumbnail

Druhý říjnový týden se u Beznosků s návštěvami ze zahraničí dveře netrhly. „Rádi bychom pronikli na trhy Severní a Jižní Ameriky a naše plány se zatím jeví nadějně. Ale znáte to, ze sta zakázek devadesát devět nevyjde,“ střízlivě dodává Pavel Milata, jedenatřicetiletý obchodní ředitel a vnuk zakladatele ryze české společnosti na výrobu ortopedických a traumatologických implantátů.

Štítky Rodinná firma, Věda a výzkum, Zdravotnická technika

číst celý článek
1 12 19 20 21 22 23 24 25 35 46

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.