Profiliga firem

Lukáš Nezdařil: Soumrak globalizace se naší firmy netýká

thumbnail

Malí, high-tech, lokální exportéři. „Z globalizace se nám hlava nikdy netočila, a tak nás ani nebolí průvodní jevy jejího doznívání. Základem naší podnikatelské filozofie totiž vždy bylo být zákazníkům po ruce. Příjezd na servisní zásah garantujeme u některých případů nejpozději čtyřiadvacet hodin po nahlášení,“ říká marketingový specialista a synovec zakladatele a spolumajitele brněnské společnosti TDZ Turn Lukáš Nezdařil.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Bez neustálých inovací bychom nic z toho, co se nám podařilo, nedokázali

thumbnail

„Jsme strojaři a ocel máme pod kůží, ale srdce na tom pravém místě.“ To jsou slova majitele ryze české společnosti Avex Steel Products Jiřího Gistra, která nás za ním přivedla do Otrokovic. I jemu se podařil malý zázrak, když z původní obchodní firmy přerůstající ve větší zámečnickou dílnu vybudoval strojírenskou firmu, která 98 procent své produkce vyváží předním světovým automobilkám a výrobcům pneumatik a je důležitým zaměstnavatelem v regionu. A již dvakrát po sobě triumfovala také v soutěži Inovační firma Zlínského kraje.

Štítky Inovace

číst celý článek

Martin Jahoda: Úspěch ve Walmartu nám otevírá dveře po celém světě

thumbnail

Společnost Emco asi není třeba našim čtenářům představovat. Tedy aspoň ne těm, kteří rádi snídají müsli nebo jiné cereální výrobky. Co je však o ní už méně známé, je to, že se jedná o ryze českou firmu a také veskrze rodinný podnik, který je od začátku úzce spjat s rodinou Jahodů. Také vás možná překvapí, že firma vyváží své výrobky do více než pěti desítek zemí světa, a řadí se tak k nejúspěšnějším českým exportérům nejen v sektoru potravinářství.

Štítky Rodinné firmy, Potravinářství

číst celý článek

Proč bychom měli světovou kvalitu prodávat levně?

thumbnail

„Není důvod prodávat, jak se často říká, ,německou kvalitu za české ceny‘. V našem oboru patříme mezi nejlepší v Evropě, proto si můžeme dovolit dodávat na zahraniční trhy za běžné světové ceny. Jen v tuzemsku máme ceny přizpůsobeny finančním možnostem domácí klientely,“ vysvětluje strategii rodinné firmy Laski, výrobce profesionální komunální techniky, její jednatel Zdeněk Zapletal.

Štítky Rodinné firmy

číst celý článek

Povýšenost se v obchodě nevyplácíZ Thajska si domů vozím pozitivní energii

thumbnail

Když jste hodně dobří, nevyplatí se nosit nos nahoru. A v Asii to platí dvojnásob. „Do Linetu jsem nastoupil jako manažer pro Asii právě v době, kdy začal náš klíčový konkurent, americký Hill-Rom, ustupovat ze svých pozic. Měl pocit uspokojení a neporazitelnosti, podcenil dobře fungující poprodejní servis a ztratil respekt vůči lokálním partnerům, což vyústilo v zásadní změnu jeho distribuční politiky,“ vzpomíná na rok 2015 regionální manažer pro jihovýchodní Asii a Pacifik společnosti Linet Jiří Mlch.

Štítky Thajsko, jihovýchodní Asie, Zdravotnická technika, Ekonomická diplomacie

číst celý článek
1 13 21 22 23 24 25 26 27 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.