Články z regionu: Blízký východ

thumbnail Spojené arabské emiráty thumbnail Izrael thumbnail Palestina thumbnail Sýrie thumbnail Írán thumbnail Irák thumbnail Jordánsko thumbnail Saudská Arábie thumbnail Omán thumbnail Katar

Poroučíme kosmu, deštiČeské firmy bodovaly na Dubai Airshow

thumbnail

Více než pěti set schůzek se na letošním ročníku Dubai Airshow zúčastnili zástupci českých firem z leteckého a kosmického průmyslu. Dvanáctka vystavovatelů z řad velkých holdingů i malých společností se v listopadu prezentovala na půdě nového konceptu české národní expozice o dvou patrech, kterou představilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s resorty obrany a zahraničí a Asociací leteckého a kosmického průmyslu (ALKP) již letos v létě na veletrhu Paris Air Show.

Štítky Letecký průmysl, Veletrhy, Podpora exportu

číst celý článek

Vladislav Polách: Emiráťané dobře vědí, že štědrá ruka přírody nebude otevřená věčně

thumbnail

S nadsázkou se říká: na co potřebovala Evropa dvě stě let, na to Emirátům stačilo dvacet. Někdejší chudé teritorium lovců perel se odrazilo ode dna až v 60. letech 20. století těžbou ropy a zemního plynu. Přes tradiční konzervatismus patří SAE k nejliberálnějším státům regionu, který dynamicky modernizuje svou ekonomiku a významně podporuje obchod a zahraniční investice. Nejen o tom, zda se daří českým firmám nepromarnit své úspěchy z Expa 2020, jsme si povídali s Vladislavem Poláchem, ředitelem regionálního centra CzechTrade SAE.

Štítky SAE, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Jiří Slavík: Čeští podnikatelé se konkurence nebojíPřipravujeme projekt pro malé a střední firmy

thumbnail

Spojené arabské emiráty (SAE) v posledních letech vystoupily ze stínu větších státních celků Arabského poloostrova a pro český export se staly po Izraeli druhým nejdůležitějším trhem v rámci celého regionu Blízkého východu. Na aktuální vývoj podnikatelského prostředí v SAE a podíl našich firem na velkorysých plánech na diverzifikaci jejich ekonomiky, dosud do značné míry závislé na příjmech z ropy a zemního plynu, jsme se zeptali velvyslance ČR v Abú Dhabí Jiřího Slavíka.

Štítky SAE, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Petr Chalupecký: Katar má zájem o smysluplné projekty napříč ekonomikouNové dohody slibují nové obchody

thumbnail

Pro Českou republiku představuje Katar stále významnějšího partnera jak v oblasti exportu uhlovodíkových komodit, tak díky diverzifikaci své ekonomiky ve prospěch oborů založených na inovacích, moderních technologiích, službách a vědě. Z pohledu jeho obchodních partnerů je důležitá katarská snaha o zatraktivnění soukromého sektoru podporou místních podnikatelů a vytvoření vstřícnějších podmínek pro zahraniční investory a společnosti. Na aktuální stav česko-katarských obchodních vztahů a potenciální příležitosti našich firem v této zemi jsme se zeptali velvyslance ČR v Dauhá Petra Chalupeckého.

Štítky Katar, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Emirátský lehký bitevník B-250 má podvozky z ČeskaŠance na dodávky se rýsují i pro další tuzemské firmy

thumbnail

Lehký bojový letoun B-250 emirátského Calidusu dostal zelenou u armády Spojených arabských emirátů. Domácí reference firmě otvírá cestu k dalším zákazníkům v regionu. Při přistání se „dvěstěpadesátky“ opírají o podvozky z dílny české společnosti Charvát AXL, která je rovněž zapojená do vývoje jejich výkonnějších nástupců s označením B-350. Calidus přitom hlásí velký zájem o posílení české stopy v dodavatelském řetězci. Během podzimní proexportní incomingové mise do ČR se emirátskému podniku představilo přes třicet českých leteckých a obranných výrobců.

Štítky SAE, Letecký průmysl

číst celý článek

Šejk-zakladatel33 let v čele SAE

thumbnail

Pokud se někoho obeznámeného s poměry ve Spojených arabských emirátech zeptáte, koho považuje za nejvýznamnější místní osobnost, jako první ho napadne šejk Zájid bin Sultán Ál Nahján. Dlouholetý vládce Abú Dhabí, první prezident Spojených arabských emirátů a jeden z jejich zakladatelů.

Štítky SAE, Legendy

číst celý článek
1 2 3 4 5 7 9

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.