Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Příležitosti pro české firmy v Maďarsku

thumbnail

Energetika Země se chystá ve spolupráci s ruským Rosatomem vybudovat dva 1200MW bloky jaderné elektrárny Paks. České firmy se o projekt aktivně zajímají a některé z nich navštívily elektrárnu v květnu 2019 v doprovodu prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. V…

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Nová etapa obchodních vztahů se Spojeným královstvím započalaPo 45 letech tvrdá hranice

thumbnail

Spojené království (UK) opustilo celní unii a vnitřní trh EU přesně o půlnoci středoevropského času dne 31. prosince 2020. V tomto okamžiku byla mezi Spojeným královstvím a EU vytvořena tvrdá hranice, s výjimkou Severního Irska, která přinesla – bez ohledu na uzavření dohody o obchodu a spolupráci – hraniční kontroly a nutnost plnit celní formality na obou stranách této hranice.

Štítky UK, Brexit

číst celý článek

Rastislav Káčer: Česko-slovenské vztahy definují láska i rozum

thumbnail

„Vztahy Čechů a Slováků nejsou zatíženy historickými křivdami a opírají se o kombinaci emocí a pragmatismu. Možná jsme se za těch třicet let samostatného vývoje v turbulentním světě o trochu víc přiklonili k pragmatismu, ale jsem přesvědčen, že potřebujeme jeden druhého a tento faktor bude v našich vztazích hrát stále významnější roli,“ řekl pro TRADE NEWS velvyslanec Slovenské republiky v ČR Rastislav Káčer.

Štítky Slovensko, Export, MSP

číst celý článek

Miklós Boros: Česko-maďarské vzájemné vztahy jsou velmi intenzivníPo odeznění pandemie máme dobrý základ pro rychlý růst

thumbnail

Miklós Boros se považuje za bytostného Středoevropana: v diplomatických službách v tomto regionu pracuje celý život. „Společná historická a kulturní minulost jsou tím nejlepším základem pro rozvoj vztahů v rámci střední Evropy,“ poznamenává a dodává, že zejména v rámci zemí V4 tendence společného zastupování zájmů v posledních letech sílí. „Česko je podle mnoha ukazatelů skvělá země pro život i podnikání, takže je pro mě velkou ctí pracovat na rozvoji česko-maďarských vztahů právě tady.“ Už tři roky u nás působí na pozici velvyslance Maďarské republiky.

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Dóra Egressy: Maďarsko je nám blíž, než si myslímeČeským exportérům se tam navzdory covidu daří

thumbnail

Dóra Egressy, ředitelka kanceláře CzechTrade v Budapešti, zná velmi dobře Česko i Maďarsko a potvrzuje, že mají mnoho společného. Ať jde o ukazatele, jako jsou počet obyvatel, rozloha, struktura ekonomiky, kupní síla domácností či vkus spotřebitelů. „Oba národy se velmi rychle učí, sledují poslední trendy a rychle se jim přizpůsobují, drží krok s digitalizací a celkově jsou otevřené vůči ostatním,“ poznamenává a dodává, že české výrobky tu mají obrovskou konkurenční výhodu v německé kvalitě za středoevropskou cenu. Hovořili jsme s ní v době stále probíhající pandemie covidu-19, ale s vyhlídkou na snad optimističtější rok 2021.

Štítky Maďarsko, CzechTrade

číst celý článek

Polsko vyhlíží globální oživení

thumbnail

Náš větší severní soused po léta láká české exportéry velkým trhem, logistickou blízkostí, některými podobnými historickými zkušenostmi a jazykovou spřízněností. Jak se koronavirová krize promítá do vzájemných obchodních vztahů a jaké šance nabízejí probíhající změny v dodavatelských řetězcích podnikatelům na obou stranách hranice, na to jsme se zeptali Iva Šipla a Magdaleny Okenicové ze zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Polsko.

Štítky Polsko

číst celý článek
1 13 14 15 16 17 18 19 25 36 48

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.