Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Jak česká invence přesvědčila Němce i ŠvýcaryLaserový stroj vymysleli a vyrobili během pár týdnů

thumbnail

„Ještě před covidovou pandemií by nad naším počínáním nejeden ekonom nechápavě kroutil hlavou. V době, kdy globální byznys jel zarputile na bázi just-in-time, jsme krok po kroku omezovali počet subdodavatelů a co nejvíc činností převedli ‚pod jednu střechu‘. Před třemi lety se ukázalo, že naše strategie byla správná. S přerušením dodavatelsko-odběratelských řetězců nastaly problémy s dodržováním termínů a nedostatkem materiálů. Prozíravost našich kolegů, kteří je včas a ve větším objemu nakoupili na sklad, a organizační struktura naší firmy nám umožnily dál pružně reagovat na požadavky zákazníků,“ vysvětluje Karel Kubr, ředitel společnosti LINTECH.

Štítky Německo, Inovace, Nové technologie

číst celý článek

Od dřevěných palet k sofistikované obalové logistice aneb Když Češi kupují německou konkurenci

thumbnail

Stačilo třicet let, aby se z malé rodinné firmy, která začínala v garáži vyrábět dřevěné palety, stal nadnárodní hráč – integrovaný dodavatel obalových prostředků, technologických řešení a interní a externí logistiky. „Od roku 1993 se naše společnost dostala postupně, jen s vlastními investicemi, z korunového milionového obratu až k dnešním dvěma stům milionům eur,“ poznamenává obchodní ředitel PILOUS Packaging Lukáš Cee.

Štítky Inovace, Německo, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

Rakousko a udržitelné podnikání

thumbnail

Udržitelnost (Nachhaltigkeit) je v Rakousku jedním z nejvíce skloňovaných slov. Naši sousedé jsou pověstní svým silným vztahem k přírodě a její ochraně. Tzv. zelené a chytré technologie, produkty šetrné k životnímu prostředí, řešení zvyšující výkonnost a podporující zdraví mají extrémní inovační potenciál a rychle rostou ve všech odvětvích průmyslu. Českým firmám s výrobkem nebo technologiemi, které můžeme prezentovat jako udržitelné, se tak otvírá potenciál pro přímé investice a úspěch na rakouském trhu. Cesta k němu je ale většinou trnitá.

Štítky Rakousko, Environment, Udržitelnost

číst celý článek

Digitalizace a IT: Jedinečná příležitost pro český business na Ukrajině

thumbnail

Špičkové české technologie a know-how mohou pomoci v poválečné obnově Ukrajiny a její modernizaci. A to zejména v oblasti digitalizace a IT/ICT (informačního a telekomunikačního) sektoru. I v krizovém období války mohou zajistit funkčnost a efektivitu státních úřadů, infrastruktury, dodavatelských řetězců a v neposlední řadě proaktivně plánovat poválečnou regeneraci. Mnohé z českých firem již tento zájem zachytily a navázaly spolupráci s ukrajinskými partnery. Zatím působí digitální a chytrá řešení například v oblasti medicíny, státní správy a vzdělávání, ambiciózní plán ukrajinské vlády je plánuje implementovat napříč všemi oblastmi občanského života, a snížit tak byrokratizaci systému a mnohá s ní svázaná rizika.

Štítky Ukrajina, Podpora exportu, digitalizace, IT, MPO

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 8 13 25 37 49

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.