Rozhovory

Vracíme věci do pořádkuUž 25 let

thumbnail

S tímto mottem přišla na začátku roku Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), která slaví čtvrt století svého úspěšného fungování. V tu dobu nikdo netušil, co všechno letošek přinese a že plánované oslavy přehluší covid-19. „Koronavirová krize je zatěžkávací zkouškou jak pro firmy, tak pro jednotlivce. Prověřuje v první řadě jejich odolnost. A pro nás to mimo jiné znamenalo, že heslo, které jsme si pro naši výroční kampaň zvolili, dostalo silnější akcent. Obstáli jsme a cítíme ještě větší odpovědnost,“ říká Jaroslav Besperát, předseda představenstva a generální ředitel ČPP.

Štítky ČPP

číst celý článek

Jak (nejen) na pandemii?Musíme si určit priority a spolupracovat

thumbnail

To zdůrazňuje dr. Michael Zalis, intervenční radiolog v jedné z nejlepších nemocnic ve Spojených státech a konzultant zaměřující se na inovativní řešení v medicíně, s nímž jsme na konci května hovořili. „Čerstvá historie České republiky, pokud jde o toto onemocnění, si zasluhuje pozornost vzhledem k prozíravosti a celonárodně koordinované reakci, na které jste se všichni podíleli. Mnoho českých životů bude zachráněno díky tomu, jak jste zareagovali jako národ, a mám takový pocit, že bychom se z toho mohli všichni poučit.“

Štítky USA, Pandemie, zdravotnický průmysl, Věda a výzkum

číst celý článek

Martina Tauberová: Naše firmy prokázaly, že mají inovace v krviA krize se nezaleknou

thumbnail

Stát průběžně zveřejňuje nástroje a programy na pomoc našim firmám v překonávání dopadů současné pandemie. Nejen o tom, co se v tomto směru ještě připravuje, ale i o dopadu koronavirové krize na globální ekonomiku hovoříme s náměstkyní ministra Martinou Tauberovou, která řídí na Ministerstvu průmyslu a obchodu sekci Evropské unie a zahraničního obchodu.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Pandemie, MPO, CzechTrade, CzechInvest, USA

číst celý článek

Investovat nyní do amerického trhu?Ano, může to být velmi efektivní

thumbnail

„Počátkem března jsme očekávali růst HDP v USA ve výši dvou až tří procent, a za necelé dva měsíce je všechno jinak,“ říká ředitel regionálního centra Severní Amerika a Austrálie agentury CzechTrade v Chicagu Jan Kubata a vystihuje tím situaci, v níž se ocitly ekonomiky po celém světě vlivem pandemie. „Do propuknutí onemocnění byla ekonomika USA ve velmi dobré kondici: HDP rostlo stabilním tempem, nezaměstnanost byla nejnižší v historii země, bylo provedeno razantní snížení daní a mezi podnikateli vládla proinvestiční a optimistická nálada. Dnes se Spojené státy propadají do ekonomické deprese. Vláda se snaží podpořit ekonomiku, a proto schválila mnoho podpůrných balíčků v řádech stovek miliard dolarů. Uvidíme, zda to bude stačit,“ dodává Jan Kubata exkluzivně pro TRADE NEWS.

Štítky USA, CzechTrade

číst celý článek

Přes překážky ke hvězdám

thumbnail

Per aspera ad astra. To je motto českého týmu KOSMOW aktuálně zapojeného do velkolepého projektu Institutu biomedicínských problémů Akademie věd Ruské federace a amerického Výzkumu lidských zdrojů NASA s názvem Sirius 2017–2023, jehož se účastní vědecké týmy z jedenácti zemí světa. Stejné motto však provází i život Kateřiny Bernardové, psycholožky, která stojí v čele KOSMOW. Více než třicet let totiž pomáhá překonávat překážky a krize lidem, kteří se ocitli v extrémně náročné či svízelné životní situaci. „Krize nás posouvají výš na pomyslné spirále života, z každé si pro sebe můžeme odnést nějaké bohatství,“ říká a ví, o čem mluví. Mnohokrát to prožila na vlastní kůži.

číst celý článek
1 17 21 22 23 24 25 26 27 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.