Rozhovory

České know-how v Mongolsku aneb Za záchranu lesů

thumbnail

Na začátku devadesátých let se mnoho Mongolů snažilo o uznání celého území Mongolska jako chráněné oblasti. Sen se časem rozplynul a v současné době země řeší daleko bolestivější problémy. Snižuje se dostupnost a kvalita vody, což úzce souvisí s kvalitou a plochou lesních porostů. O pomoci českých vědců jsme si povídali s Janem Šebestou, výzkumným pracovníkem Mendelovy univerzity, který se v rámci rozvojové spolupráce podílí na vzdělávacích projektech v tomto obrovském vnitrozemském státu.

Štítky Mongolsko, Environment

číst celý článek

Brexitové otazníky: Jak a proč se (ne)lze připravit na odchod Britů z Unie

thumbnail

Britské odcházení z EU připomíná mexickou telenovelu plnou nečekaných zvratů. Firmy v Británii i na kontinentu na to ve velkém doplácejí a ani nadcházející volby jim nemusí ulevit, varuje zakladatelka londýnské analytické a prognostické společnosti ADA Economics Raffaella Tenconi. I proto exkluzivně pro TRADE NEWS nabízí přehled a možná východiska všech neznámých.

Štítky Brexit

číst celý článek

Tři trendy v oblasti HR v roce 2020

thumbnail

V únoru jsme psali o tom, že v roce 2019 bude zásadní mít na palubě ty pravé lidi, aby vás nepřekvapila žádná nelehká situace. To platí pořád. A jaké trendy se k tomu přidají v roce 2020? Není jich málo, pojďme ale vrhnout trochu jiné světlo na ty, o kterých se hodně mluví a mluvit určitě v příštích letech bude. Jsou to work-life balance, engagement a talent management.

Štítky Personalistika

číst celý článek

Novozélanďané neblafují

thumbnail

„Nice to have“ odpovídají zahraniční firmy s high-tech produkty na otázku, proč tolik stojí o to, etablovat se na trhu Nového Zélandu. Čím je tak přitahuje teritorium s relativně malou kupní silou, logisticky komplikované, převážně agrární? A jak se tam žije a podniká? Povídáme si se zakladatelem novozélandské společnosti PSEngineering Petrem Šudomou.

Štítky Nový Zéland, CzechTrade

číst celý článek
1 17 25 26 27 28 29 30 31 33 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.