Rozhovory

Stephen B. King: Americký trh je pro vás jako stvořený

thumbnail

Stephen B. King se cítí být víc byznysmenem než diplomatem. Když se stal před rokem a půl velvyslancem Spojených států amerických v České republice, jako jeden z prvních kroků stanovil pro ambasádu roční cíle a nastavil jejich měřitelnost. Jako ve firmě. O co konkrétně šlo? Podařilo se je splnit a jakou roli v tom hrají české firmy? Nejen o tom jsme s ním hovořili v jeho pražské rezidenci.

Štítky USA, MSP

číst celý článek

Miroslav Hošek: Nabízejte unikátní příběh, ne produkt

thumbnail

„Souhlasím s názorem, že pouze v Americe můžete být tím, kým opravdu chcete. USA jsou vlastně jakási zmenšenina a odraz celého světa. Neexistuje totiž jedna Amerika, ale mnoho a vy si můžete vybrat tu svou,“ tvrdí úspěšný americký byznysmen Miroslav Hošek. Už třináct let šéfuje potravinářské firmě AFP, která sídlí v Pensylvánii.

Štítky USA

číst celý článek

Jiří Kratochvíl: Ve Státech se problémy řeší, v Evropě přijmeme další směrnici, aby problém nenastal

thumbnail

O americkém keep smiling, registracích a evropských směrnicích za každou cenu jsme si povídali s Jiřím Kratochvílem ze společnosti Cayman Pharma. Ta jako jediná u nás umí vyrobit aktivní farmaceutické substance na prostaglandinové bázi, které ve výsledku pomáhají například při léčbě plicní hypertenze nebo zeleného zákalu. Ve světě je přitom takových firem pět. Se Spojenými státy ji spojuje také její mateřská společnost – Cayman Chemicals v michiganském Ann Arboru.

Štítky USA, Registrace, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Podporu našich firem považuji za stěžejníV květnu je beru s sebou do Kanady

thumbnail

Pustit se do světa prodávat své výrobky nebo služby s lvíčkem za zády, tedy s podporou státu, je vždycky lepší než tam jít jako „sám voják v poli“. To vám potvrdí každý ze zkušených exportérů. A určitě dodá, že té podpory není nikdy dost. Na oficiální cesty začal v doprovodu podnikatelské mise jezdit také předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček. Osvědčilo se to?

Štítky Podpora exportu, SAE, Kanada

číst celý článek

Tomáš Malkus: Baví mě pomáhat živnostníkům, které mají banky za rizikové

thumbnail

Tomáš Malkus je Dr. House přes hypotéky. Umí řešit případy, nad kterými jiní lámou hůl. A navíc ho to hodně baví. Po jedenácti letech sbírání zkušeností v největší finančně poradenské společnosti Partners, kde se stal přes půjčky na bydlení absolutní jedničkou se stovkami uzavřených smluv za zhruba 2,5 miliardy korun, si vloni otevřel vlastní franšízu zaměřenou právě na hypotéky.

Štítky Partners

číst celý článek
1 17 29 30 31 32 33 34 35 49 65

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.