Rozhovory

Bezpečnost, konkurenceschopnost, transformaceŠvédsko navazuje na české předsednictví EU

thumbnail

I při svém nabitém programu spojeném se švédským předsednictvím Radě EU si velvyslanec Švédska v České republice Fredrik Jörgensen našel čas na rozhovor pro TRADE NEWS. Hovoříme s ním o prioritách švédského předsednictví, důležitosti inovací v evropské ekonomice, česko-švédských obchodních vztazích a blízkosti našich dvou národů.

Štítky Švédsko

číst celý článek

Tomáš Rousek: Švédové se o nás zajímají víc než dřívZkusme toho využít

thumbnail

„Skandinávský trh je atraktivní svou stabilitou a po Německu a Francii by měl být pro české firmy další přirozenou volbou v jejich exportních snahách. Navíc našim společnostem nahrává skutečnost, že tamní firmy opouštějí asijské dodavatele a hledají nové obchodní partnery i v našem regionu,“ tvrdí Tomáš Rousek, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade Skandinávie.

Štítky Skandinávie

číst celý článek

Søren Kelstrup: Máme k sobě hodně blízko

thumbnail

„Češi jsou přátelští a pohodoví lidé se smyslem pro humor,“ říká Søren Kelstrup a dodává, že to je jedna z věcí, které nás spojují. V rozhovoru pro TRADE NEWS bilancuje česko-dánské obchodní vztahy, vyjmenovává perspektivní oblasti spolupráce a popisuje také několik kooperací mezi našimi zeměmi na regionální úrovni.

Štítky Dánsko

číst celý článek

Victor C. Rønneberg: Škodovky v Norsku patří k nejoblíbenějším vozůmPotenciál je zvláště u těch elektrických

thumbnail

Velvyslanec Norska v České republice Victor C. Rønneberg v rozhovoru pro TRADE NEWS popisuje recept své země na to, jak být ekologičtější a přitom prosperovat. Povídali jsme si také o tom, jaké projekty v naší zemi – v oblasti vědy, vzdělávání, byznysu či kultury – jsou momentálně podporovány z Norských fondů.

Štítky Norsko

číst celý článek

David Formánek: Naše země má štěstí na skvělé kapitány průmyslu

thumbnail

Zatímco z některých mainstreamových médií se na nás stále sypou černě zabarvené ekonomické scénáře, závěry nezávislého průzkumu analytiků Komerční banky přinášejí dobré zprávy. I když nás čeká další obtížný rok, k extrémnímu pesimismu nemáme důvod. Z širšího pohledu naše ekonomika vybalancovala většinu dosavadních překážek. Máme za sebou velmi mírnou recesi, která se týkala dvou posledních čtvrtletí minulého roku, a letos už bychom se měli dočkat lehkého oživení. Ustáli jsme energetickou krizi. A také se podařilo udržet vysokou zaměstnanost. O tom hovoříme s Davidem Formánkem, členem představenstva KB zodpovědným za korporátní a investiční bankovnictví, který zdůrazňuje: „Tuzemskou ekonomiku podržela zahraniční poptávka, neboť v ostatních zemích eurozóny se žádná recese nakonec nekonala. A také se ukázalo, jak životaschopné a silné jsou tuzemské firmy a jejich lídři, což je velmi povzbudivé.“

Štítky KB

číst celý článek

Tomáš Slavík: Zárukami EGAP jsme uklidnili bankovní domy i obchodní partnery

thumbnail

Horizontální obráběcí stroje dodává brněnský výrobce Fermat do desítek zemí po celém světě. Patří mezi světovou špičku v oboru a především díky skvělému poměru kvality a ceny svého produktu získává další spokojené klienty. Nové zakázky přitom podepisoval i v lockdownu, v době plné nejistoty a obav. Nejen o rizicích a zárukách EGAP Covid Plus hovořil finanční ředitel společnosti Fermat Machinery Tomáš Slavík.

Štítky EGAP, Strojírenství, Inovace

číst celý článek
1 5 6 7 8 9 10 11 17 34 50 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.