Francie

Francii máme co nabídnoutA ona o to stojí

thumbnail

O tom, že je Francie pro české výrobce a poskytovatele služeb velmi zajímavý a perspektivní trh, nemůže být sporu. Vždyť jen co do objemu HDP je šestou největší ekonomikou na světě, žije v ní 65 milionů obyvatel, tedy potenciálních spotřebitelů, a představuje pětinu HDP eurozóny. Navíc patří mezi nejnavštěvovanější země světa: každoročně tam zavítá přes 90 milionů zahraničních turistů. A to je další potenciální trh především se spotřebním zbožím a službami.

Štítky Francie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy ve Francii

thumbnail

České firmy se na francouzském trhu nejčastěji uplatňují jako subdodavatelé strojírenských výrobků a služeb pro následující obory: Letecký průmysl Sektor je velmi koncentrovaný, v čele stojí pouhých 30 společností, které zajišťují 90 % obratu. V regionu Okcitánie a Nová Akvitánie (Aerospace…

číst celý článek

Lék na nedostatek zaměstnanců? Zahraniční talentiCzechInvest pomáhá tuzemským firmám sehnat kvalifikovanou pracovní sílu v zahraničí

thumbnail

Pracovní trh v České republice se potýká s nedostatkem zaměstnanců, který trápí firmy napříč všemi sektory. Vedle investic se proto agentura CzechInvest věnuje několika projektům pod pracovním názvem Talent Attraction, jejichž cílem je podporovat příliv zahraničních talentů z několika vybraných lokalit do tuzemska. Aktivity pomáhají firmám zejména v sektoru podnikových služeb, které obsazují převážně pozice vyžadující jazykovou vybavenost.

Štítky CzechInvest, Pracovní trh, Francie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.