Německo

Od dřevěných palet k sofistikované obalové logistice aneb Když Češi kupují německou konkurenci

thumbnail

Stačilo třicet let, aby se z malé rodinné firmy, která začínala v garáži vyrábět dřevěné palety, stal nadnárodní hráč – integrovaný dodavatel obalových prostředků, technologických řešení a interní a externí logistiky. „Od roku 1993 se naše společnost dostala postupně, jen s vlastními investicemi, z korunového milionového obratu až k dnešním dvěma stům milionům eur,“ poznamenává obchodní ředitel PILOUS Packaging Lukáš Cee.

Štítky Inovace, Německo, Bádensko, Wurttenbersko

číst celý článek

Andreas Künne: Německo a Česko jsou předurčeny být akcelerátorem Evropy

thumbnail

Andreas Künne, který byl jmenován novým velvyslancem Německa v České republice teprve v polovině srpna, chválí vysokou úroveň česko-německých vztahů a má jen slova obdivu pro své předchůdce a všechny, kteří se během posledních desetiletí zasloužili o zlepšování našich bilaterálních vztahů. Naše dvě země vidí jako přirozené a zavedené partnery a počítá s tím, že by naše silné partnerství mohlo být vůdčím prvkem i na evropské úrovni. O tom a o příkladech vzájemné spolupráce Česka a Německa jsme si s Andreasem Künnem povídali v sídle německé ambasády v Lobkovickém paláci v Praze.

číst celý článek

Česko-německý tandem opět zrychlujeNa scéně se zabydlují nové obory

thumbnail

Pokud bychom se snažili ve statistikách zahraničního obchodu České republiky nalézt nějaký (alespoň jeden!) rok, kdy Spolková republika Německo nebyla naším největším obchodním partnerem, případně naším největším exportním trhem či zemí, ze které nejvíce dovážíme, hledali bychom marně. Takový rok totiž v historii samostatné České republiky nenastal.

Štítky Německo, MPO, CzechTrade

číst celý článek

Jak žijí německé start-upyAktuální trendy a možnosti podpory

thumbnail

Digitální transformace a podpora start-upů představují – společně s odvrácením klimatické hrozby – jedno z hlavních témat německé hospodářské politiky a společenského rozvoje. Podpora nových nápadů a jejich uvádění na trh přitahuje velkou mediální pozornost a finanční zdroje nejen soukromých investorů, ale i veřejných rozpočtů.

Štítky Německo, Startupy, CzechInvest

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.