Slovensko

Times are tough, but we are not giving upWe aim at building new plans

thumbnail

„We live in strange times. We receive rewards for being a successful company in various competitions and yet we had to dismiss 20 % of our employees, who had been working with us for many years. We are really sorry about that. However, we would not be able to cope for too long, with revenues steadily decreasing and no end of the covid-19 crisis in sight,” explains Pavel Milata, sales manager of Beznoska, a world-renowned manufacturer of joint and bone implants. He admits that last year he first realized how easily an entrepreneur can find himself “on the edge of the cliff”.

číst celý článek

Rastislav Káčer: Czech-Slovak relations are defined by love and reason

thumbnail

"Relations between Czechs and Slovaks are not burdened by historical injustices and are based on a combination of emotion and pragmatism. We may have leaned a little more towards pragmatism during those thirty years of independence in a turbulent world, but I am convinced that we need each other and that this factor will play an increasingly important role in our relations", says Ambassador of Slovakia to the Czech Republic Rastislav Káčer.

číst celý článek

Brigita Schmögnerová: Pořád se vzájemně potřebujeme

thumbnail

„Rozdělení federace naše vztahy redukovalo. Oboustranné ztráty trhů jsme se snažili nahradit třetími zeměmi. Snahou obou našich států by mělo být udržovat jakousi rovnováhu ve vzájemných stejně jako v mezinárodních obchodních vztazích,“ říká zkušená slovenská ekonomka a politička Brigita Schmögnerová v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Roman Macko: Jet do Bratislavy budovat pobočku byla ode mě spíš drzostAle vyšlo to

thumbnail

„Když se ohlédnu za tím téměř čtvrtstoletím budování naší firmy, bylo to nádherné dobrodružství,“ tak trochu nostalgicky zavzpomínal Roman Macko na to, jak stavěli slovenskou pobočku LIKO-Su úplně od nuly. „Na začátku bylo lepší spíš nemluvit o tom, že jsme česká firma se sídlem ve Slavkově u Brna. A pochlubit se projekty, které se povedly v Česku, bylo spíš kontraproduktivní. Dnes je to právě naopak. Silná česká značka a zázemí výrobní a stavební firmy nám často otevírají dveře. A jsem rád, že se vztahy z tohoto pohledu stabilizovaly i pro slovenské firmy u nás,“ dodává jednatel LIKO-S Slovensko Roman Macko.

Štítky Slovensko, Stavebnictví

číst celý článek

Obchod tváří v tvář zůstáváMSV 2018: oslava česko-slovenského průmyslu

thumbnail

V roce 100. výročí vzniku Československa slaví brněnský strojírenský veletrh 60 let. „V historii veletrhu, ale i v historii samotného výstaviště lze najít několik paralel se současností, ať už je to otázka otevření areálu veřejnosti nebo zásadní dilema, zda veletrh vůbec pořádat,“ zahajuje naše povídání generální ředitel BVV Jiří Kuliš.

Štítky MSV, Slovensko, Strojírenství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.