Tchaj-wan

Maggie Chou: Tchajwanci jsou velmi produktivní, nebojte se tu podnikat

thumbnail

Maggie Chou je jedna z těch žen, které se nebojí jít „po hlavě“ do něčeho, čemu věří, a navíc dokážou skloubit rodinu s malými dětmi s vedením firmy. Když v roce 2005 potkala na konferenci švédského experta na budování týmů a personalistiku Mårtena Runowa, zakladatele a majitele mezinárodní společnosti Performia, uvědomila si, že právě tohle je její šálek čaje, a založila pobočku Performie na Tchaj-wanu. V rozhovoru nám prozradila, jací vlastně Tchajwanci jsou, v čem se liší od Evropanů nebo čeho se dá při podnikání s nimi využít.

Štítky Tchajwan, Personalistika

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Tchaj-wanu

thumbnail

Doprava a infrastruktura Tchajwanská vláda plánuje do roku 2021 řadu veřejných programu s celkovým rozpočtem 13,9 mld. amerických dolarů. Vzhledem k tomu, že místní dodavatelé zatím nejsou schopni tyto projekty např. v hromadné dopravě či vodní projekty samostatně dokončit, existují zde…

Štítky Tchajwan

číst celý článek

Libor Knap: Tchajwanci mají inovace v krvi

thumbnail

Víte, jaké nářadí vydrží každodenní nápor a objede přitom zeměkouli? Proteco z Podbřezí u Dobrušky! Se „žlutým cirkusem“ Daniela Přibáně, tedy žlutými historickými trabanty, letos úspěšně urazilo přes 17 tisíc kilometrů. Přežilo i často nestandardní používání při frekventovaných opravách těchto vozů z někdejší NDR stejně jako extrémní přírodní podmínky. „Pro nás je kufr kvalitního nářadí naprosto zásadní věc, bez které se neobejdeme. A ukázalo se, že Proteco byla správná volba,“ shrnul po návratu domů cestovatel, který po jedenácti letech zakončil jízdu kolem světa.

Štítky Rodinná firma, Tchajwan

číst celý článek

Jihovýchodní tygr sází na nejvyspělejší technologie

thumbnail

Tchaj-wan je mostem mezi Východem a Západem, bránou do Číny. Patří mezi nejbohatší ekonomiky Asie, mezi nejdůležitější hráče v oblasti informačních a komunikačních technologií, řadí se mezi dvacítku největších světových exportérů a importérů. Hlavními výhodami, které jako podnikatelé oceníte, jsou demokratické zřízení (a s ním související svoboda a vláda zákona), ochrana duševního vlastnictví, tržní ekonomika (otevřený, transparentní a konkurenceschopný trh), vysoká životní úroveň, kultivovanost a čestnost obyvatel a s tím spojené seriózní jednání. Nezanedbatelnými devízami jsou i tradice soukromého podnikání s dominujícími středními a malými podniky a příznivé investiční prostředí (daňové zvýhodnění, nízká korporátní daň i DPH), eliminace minimálního kapitálu k založení s.r.o. a podpora vědy a aplikovaného výzkumu.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.