Články se štítkem: Švédsko

Švédsko: Stále největší inovační hráč EU

thumbnail

Švédsko hodlá se startem a během svého předsednictví v Radě EU a svého přístupového procesu do NATO investovat do obranného průmyslu až 379 milionů eur. Na podzim sestavená pravicová vláda s cílem reagovat na současnou energetickou krizi a rychlejší zelený přechod navíc zintenzivnila své úsilí v podpoře investic mimo jiné do zlepšení energetické účinnosti budov, výzkumu jaderné energetiky či zefektivněním povolovacích procesů. Švédsko zároveň patří mezi hlavní centra evropského herního průmyslu, který prokazatelně posouvá jeho inovační potenciál v oblastech, jako je umělá inteligence, rozšířená realita, výzkumná simulace či obrana.

Štítky Švédsko

číst celý článek

Bezpečnost, konkurenceschopnost, transformaceŠvédsko navazuje na české předsednictví EU

thumbnail

I při svém nabitém programu spojeném se švédským předsednictvím Radě EU si velvyslanec Švédska v České republice Fredrik Jörgensen našel čas na rozhovor pro TRADE NEWS. Hovoříme s ním o prioritách švédského předsednictví, důležitosti inovací v evropské ekonomice, česko-švédských obchodních vztazích a blízkosti našich dvou národů.

Štítky Švédsko

číst celý článek

Švédsko směřuje k udržitelnému růstu a novým vzorcům chování

thumbnail

Země tří korunek patří spolu s dalšími třemi severskými státy mezi příklady úspěšných sociálních států s prosperující ekonomikou, s důrazem na výzkum, vývoj, inovace, nové technologie a vzdělání a s nízkou úrovní korupce. Podle HDP na obyvatele se země pětadvacátým místem řadí mezi světovou elitu. Jedním z důvodů prosperity je i rychleji rostoucí produktivita práce než růst mezd.

Štítky Švédsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.