Články se štítkem: Afrika

Jan Šilar: Afrika nám dlouho odolávala, ale dnes slouží naše systémy i tam

thumbnail

Když na podzim 2014 instalovala Mikroelektronika v Liberci nový odbavovací systém akceptující bezkontaktní čipové karty, jimiž lze platit jak na zastávkách v automatech na výdej jízdenek, tak ve vozidlech pomocí karetních validátorů, zbystřily i firmy na vzdálenějších mimoevropských trzích. Na tento systém ve veřejné dopravě, třetí na světě a první v kontinentální Evropě, se přijeli podívat mimo jiné také zájemci z nigerijského Lagosu. Do té doby představovala Afrika jediný kontinent, na němž se společnost dosud neetablovala.

Štítky Afrika, Elektronický průmysl

číst celý článek

Do Jižní Afriky vyvážíme víc než do Brazílie a Mexika

thumbnail

Podle analytiků je Afrika svým růstovým potenciálem poslední větší nadějí na rozhýbání světové ekonomiky. A je to právě Jihoafrická republika, která má největší surovinové předpoklady, schopnost absorbovat velkou část zahraniční produkce, a stát se tak tahounem hospodářského růstu v oblasti subsaharské Afriky. Zároveň představuje i bránu na jih subsaharského regionu.

Štítky Afrika, JAR

číst celý článek

České exportní stopy v Africe přibývají

thumbnail

Příležitostí je mnoho. Například v Maroku by mohly tuzemské firmy participovat především na výstavbě elektráren nebo čističek odpadních vod. Uplatní se ale i v dalších oborech – chemickém průmyslu, zemědělství, potravinářství nebo zdravotnictví. Ověřili si to zástupci vrcholného managementu České exportní banky (ČEB) při své nedávné návštěvě. Do Maroka se s nimi vydali také pracovníci českých firem, které o této zemi uvažují jako o novém nebo staronovém cíli své expanze. V rámci mise jednali mimo jiné v marocké Agentuře pro rozvoj investic, Agentuře pro rozvoj zemědělství a Agentuře pro podporu malých a středních podniků.

Štítky Afrika, Maroko, ČEB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.