Články se štítkem: Argentina

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

Argentina se snaží znovu získat dobré jméno

thumbnail

Do Buenos Aires jsem odjížděl s vědomím, že se před našimi zeměmi otevírá nová etapa vzájemných vztahů. Nástup vlády Mauricia Macriho v prosinci 2015 ukončil mnoho let izolace Argentiny, jež ignorovala EU nebo USA a hledala partnery v Číně, Rusku, Venezuele či Ekvádoru. Zájem českých podnikatelů o Argentinu jsem pocítil ještě před svým odjezdem do této země při tradičním setkání s podnikateli, kteří na zdejším trhu působí nebo o něj mají zájem. Přesto mě v prvních dnech pobytu překvapila doslova invaze firem, hlavně z energetického a obranného sektoru a sektoru dopravy.

Štítky Argentina, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Nepijete víno? Pak nejezděte obchodovat do Argentiny

thumbnail

„Když poprvé otevřete lahev argentinského Malbecu, překvapí vás až inkoustová barva. Pokud přivoníte a ochutnáte, ucítíte nejspíš švestku, třešeň, čokoládu a sušené ovoce. Úžasně chutná s kořeněným jídlem, zvláště s grilovanými steaky. Pokud nemáte rádi víno a dobré jídlo, nenajdete se svými argentinskými partnery společnou řeč. To platí vlastně skoro pro celý tamní kontinent,“ začíná své vyprávění Jiří Kopic, obchodní zástupce DT – Výhybkárna a strojírna pro Jižní Ameriku. Napadá nás, že bychom se tam hodili, ale zase neumíme španělsky…

Štítky Argentina, Brazílie, Strojírenství

číst celý článek

Bohatá kráska Argentina

thumbnail

Argentinská kráska hovoří španělsky, ale je to Italka, která si myslí, že má status Britky, a chová se jako Francouzka. Vzbuzuje pozornost, a tak se snad i zákonitě dostává do situací, které sice nejsou úplně standardní, ale nakonec se z potíží úspěšně a s grácií dostane. Taková byla, je i bude Argentina. Prosím, seznamte se.

Štítky Argentina, Energetika, ICT, Doprava, Strojírenství, Environmentální technologie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.