Články se štítkem: Dánsko

Příležitosti pro české firmy v Dánsku

thumbnail

Energetika V Dánsku byla zahájena rozsáhlá modernizace energetické sítě a výroby s cílem zvýšit energetickou účinnost a podíl obnovitelných zdrojů (Energy Agreement 2020). Celková hodnota investic státního i soukromého sektoru je odhadována v řádu několika desítek miliard CZK. Česká republika má v…

Štítky Dánsko, Severské státy

číst celý článek

Dánsko je země dobrých nápadů české start-upy bodují

thumbnail

Dánsko dokazuje, že na dobrém nápadu, kvalitě výrobku či služby, péči o zákazníka a schopnosti se odlišit záleží víc než na tom, kde firma vzniká. Můžete projíždět nejzazšími zákoutími Jutského poloostrova a najdete tam nejednu firmu postavenou doslova „na zelené louce“, a přitom známou po celém světě: příkladem mohou být Danfoss v Nordborgu, Bang & Olufsen ve Struer nebo Vestas v Ringkobingu.

Štítky Dánsko, Inovace, Severské státy, Startupy

číst celý článek

Čím jsem na Severu déle, tím víc mě překvapuje

thumbnail

Tomáše Sniegoně budete nejspíš znát jako dlouholetého zahraničního zpravodaje a dopisovatele nebo autora mnoha knih a článků nejen o Skandinávii. Říká, že se již víc než třiadvacet let svého švédského života snaží bořit stereotypy, s jakými se ke Skandinávii přistupuje. V průběhu našeho povídání nezapřel, že je dnes víc než novinářem především historikem.

Štítky Švédsko, Dánsko, Finsko, Norsko

číst celý článek

Skandinávie cíleně odmítá levný konzum

thumbnail

Podle ředitele Sbírky starého umění Národní galerie Víta Vlnase bude pro historiky naše doba nečitelným obdobím. Elektronické záznamy nepřežijí ani dvacet let, a pokud přežijí, nebude je ve vzdálenější budoucnosti na čem přehrát. Pro příští generace se staneme negramotnou civilizací, kterou se spíš než historikové budou zabývat archeologové, protože plasty přežijí spolehlivě.

Štítky Nábytkářství, Německo, Švédsko, Dánsko, Finsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.