Články se štítkem: Ekonomická diplomacie

Nepodceňujte Španělsko! Už není v krizi

thumbnail

Španělsko nemá jen tvář ideální destinace pro plážovou či kulturně zaměřenou dovolenou; složitý vývoj v nedávných letech způsobil, že v Česku stále trpí pověstí „země v krizi“. Dlužno říci, že dnes už nezaslouženě. Ekonomika země vloni rostla nejrychleji v eurozóně a opět nabízí zajímavé vývozní i investiční příležitosti, které čeští podnikatelé bohužel zatím ne zcela doceňují.

Štítky Španělsko, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Indický slon přidal na tempu

thumbnail

Jakkoli páteří vzájemných česko-indických hospodářských vztahů zůstává obchod, možností vzájemné spolupráce je celá řada, a to jak na indickém trhu a trzích třetích zemí, tak i v České republice. Jako velvyslanec jsem v září 2015 do Indie přijížděl s přesvědčením, že mnoho v našich vzájemných vztazích bylo vykonáno, ale to nejlepší nás teprve čeká. A běh času mi postupně dává za pravdu.

Štítky Indie, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Chyťte si barmskou zlatou rybku

thumbnail

Svazová republika Myanmar, kterou zná většina z nás stále spíše pod historickým názvem Barma, je v současné době díky jedinečným obchodním příležitostem obrovským obchodním lákadlem. Podobné najdete už nejspíš jen na Kubě a možná se jím někdy v budoucnosti stane Korejská lidově demokratická republika. Důležité je jednat rychle a nepromeškat výjimečnou šanci.

Štítky Myanmar, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.