Články se štítkem: Finance

Do Afriky necválejte jako splašený kůňTrpělivost zde víc než jinde růže přináší

thumbnail

Georges Wega, nynější generální ředitel Société Générale v Senegalu, měl kromě této země možnost žít také v Nigérii a Kamerunu – a pracovat v mnoha dalších regionech Afriky. Říká, že africké země se od sebe navzájem velmi liší, ale co mají z větší části společného, to jsou především dynamické, mladé a stále rostoucí populace, značné nerostné zdroje a jisté překážky v oblasti infrastruktury. Tato kombinace představuje podle jeho slov pro každou firmu jedinečnou obchodní příležitost. Povídali jsme si s ním po jeho vystoupení na konferenci za obchody do Afriky, kterou pořádala Komerční banka.

Štítky Afrika, KB, Finance

číst celý článek

Role národní rozvojové banky přidělenaCílem je ještě víc podpořit malé a střední podnikatele

thumbnail

Na konci prázdnin vláda schválila projekt transformace Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) a potvrdila její roli národní rozvojové banky. Jakým způsobem z této přeměny budou profitovat malí a střední podnikatelé? A co jim již nyní banka nabízí? Nejen o tom jsme se bavili s jejím předsedou představenstva a generálním ředitelem Jiřím Jiráskem.

Štítky Finance

číst celý článek

Naše síla je v mezinárodním know-how

thumbnail

Nedávno začal v Komerční bance fungovat nový úsek Strukturované financování. Do jeho čela byl vybrán zkušený manažer Jan Pokorný, který stál předtím čtyři roky v čele Modré pyramidy stavební spořitelny. Zajímalo nás, s jakými představami přijal novou výzvu, v čem strukturované financování obohatí nabídku bankovních služeb a co konkrétně může přinést firmám.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Díky cash poolingu se mohou v jedné struktuře potkat různé měny

Naše firma KLIKA-BP, a.s., je jednou z největších českých společností působících v oblasti protipožární bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Komplexní dodávky a servis hasicích zařízení spolehlivě realizujeme již 20 let. Vedoucí postavení zaujímáme i na slovenském trhu. Vzhledem k regionální působnosti obchodujeme ve dvou hlavních měnách: CZK a EUR. Zajímalo by nás, jak můžeme efektivně optimalizovat zůstatky na našich účtech v těchto měnách, aniž bychom museli měny jakkoliv převádět či konvertovat.

Štítky Finance, KB

číst celý článek

Finanční nástroje Evropské investiční banky

Naše společnost podniká v oblasti strojírenské výroby. Momentálně zvažujeme investice do strojního vybavení a nové výrobní haly. Doslechli jsme se, že na tento projekt můžeme získat zvýhodněný úvěr od Evropské investiční banky. Můžete nám popsat, o jaké výhody jde? A kde je možné o tento úvěr požádat?

Štítky Finance

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.