Články se štítkem: Indonésie

Příležitosti pro české firmy v Indonésii

thumbnail

Doprava a infrastruktura Modernizace infrastruktury je v Indonésii potřebná prakticky ve všech oblastech především díky navýšení počtu automobilů a motocyklů v důsledku růstu ekonomiky a životní úrovně. Aktuální téma představuje také plán obnovy železnic a vozového parku státní železniční…

Štítky Indonésie

číst celý článek

Komerční banka je „doma“ i v Indonésii a Thajsku

thumbnail

Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) a jeho členské státy představují pro české firmy významný trh s velkým potenciálem obchodní spolupráce. Export z České republiky do zemí ASEAN v posledních letech převyšoval 20 miliard korun ročně a možnosti tohoto regionu nejsou ještě zdaleka vyčerpány. Komerční banka, člen finanční skupiny Société Générale, má bohaté zkušenosti s podporou českých vývozců v jejich exportních obchodních aktivitách po celém světě. Díky široké mezinárodní síti poboček mateřské společnosti má přímý přístup k hlubší a podrobnější informaci o lokálním trhu a podnikatelském prostředí v zemi kupujícího. V teritoriu jihovýchodní Asie je přítomna prostřednictvím poboček Société Générale například v Indonésii a Thajsku.

Štítky Indonésie, Thajsko, KB

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy

ICT Indonéský trh je ideálním spotřebitelem v oblasti ICT. Jedná se o zemi s čtvrtým největším počtem uživatelů Facebooku (5. místo z pohledu uživatelů Twitteru) a s největším světovým počtem tweetů na světě, a to v Jakartě, která předstihla Tokio. Stavebnictví a rozvoj infrastruktury Indonéský…

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Země tisíců ostrovů stoupá raketovým tempem

thumbnail

Indonésie je dnes 16. největší ekonomikou světa, která dosahuje každoročně trvalého růstu HDP okolo 6 procent. Má čtvrtou největší populaci čítající 248 milionů obyvatel a zároveň jednu z nejmladších, neboť polovině je méně než třicet let. Podle odhadů mezinárodních ekonomických institucí tvoří nyní střední třída již 18 procent obyvatelstva, což představuje 40 milionů spotřebitelů. Jako počet obyvatel Singapuru a Malajsie dohromady.

Štítky Indonésie, ASEAN

číst celý článek

Singapur, nebo Kuala Lumpur?

thumbnail

Před rokem, kdy vznikal první rozhovor s Václavem Muchnou pro Trade News, zakladatel a majitel společnosti Y Soft rozšiřoval své podnikání u protinožců. Na osobní schůzku jsme si museli počkat a nyní v moderním prostředí domovského sídla firmy v Brně během hodinového vyprávění opět nejprve míříme na druhý konec světa. Ovšem v souladu s hlavním tématem tohoto čísla tentokrát do jihovýchodní Asie.

Štítky Singapur, Malajsie, Indonésie, ICT

číst celý článek

Indonésie voní po hřebíčku

thumbnail

Máme se rádi, nemáme se rádi. Budem se mít rádi? Slova známé písničky mi zazněla v uších během povídání s Tomášem Petrů, když zdůrazňoval, že pokud chcete uspět v Indonésii, musíte dosáhnout stavu, kdy se se svým indonéským partnerem budete mít rádi. Co se týče Tomáše, neznám nikoho fundovanějšího na Indonésii, a proto jsem ho o rozhovor pro TRADE NEWS požádal. Žil v této ostrovní zemi dlouhou dobu a poznal ji na vlastní kůži. Jelikož se máme rádi, neodmítl.

Štítky Indonésie, Malajsie, Singapur, ASEAN

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.