Články se štítkem: Inovace

Jindřich Staněk: Každý rok je originál a změny jsou na denním pořádku

thumbnail

V době, kdy v médiích převládají příběhy firem omezujících svou činnost či rovnou opouštějících trh, je radost setkat se s někým, kdo své podnikání naopak rozšiřuje a plánuje další růst. Jak říká Jindřich Staněk, jednatel a majitel ryze české firmy HS Auto Staněk, „díky proklientskému přístupu, který není hraný, ale vychází z naší podstaty, konkurujeme i větším firmám, než jsme my“. Důkazem toho, že se firmě daří, je i nedávné otevření nového autosalonu v Písku, který byl vybudován s využitím finančních zdrojů z programu Expanze Národní rozvojové banky.

Štítky Inovace, NRB

číst celý článek

Jak se rodí sen o největší české soukromé oční kliniceInspirujte se (nejen) v USA

thumbnail

„Jestli se někde můžete snadno nakazit vášní pro podnikání a odvahou riskovat, pak jsou to Spojené státy. Alespoň u mě to tak funguje,“ říká Adam Janek, ředitel a člen představenstva Očního centra Praha (OCP). Že je to pravda, dokazuje fakt, že zatímco někteří teď spíše šlapou na brzdu anebo hledají záchranný kruh, OCP přidává plyn a nevzdává se vizí. A tak se už příští jaro přestěhuje do nových moderních prostor a promění v jednu z největších očních klinik s ryze českým kapitálem u nás.

Štítky USA, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

MTX Group zůstává věrná tradiciInvestuje ale moderně a udržitelně

thumbnail

Největší ryze česká průmyslová skupina zůstává věrná svému jádru, jímž historicky byla obchodní společnost METALIMEX. Současně se ale rozrůstá a v rozvoji svých jednotlivých firem hledá synergie, které pomáhají udržitelnému růstu. Jak totiž říká šéf strategie skupiny David Bečvář: „Dělíme se v některých oblastech nejen o know-how, ale také o různé služby a zdroje. Občas se taky trochu špičkujeme, snažíme se vzájemně popostrčit kupředu.“

Štítky Energetika, Kovy, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Josef Ťulpík: Co se nejvíc žádá? Víceúčelovost a uživatelský komfort

thumbnail

V obci Písečná uprostřed nádherné jesenické přírody se zemědělská dopravní technika vyrábí od roku 1968. Po roce 1989 však podnik opustil český trh, nevyvíjel vlastní výrobky a neinvestoval. Péči se zdejší výrobě dostalo opět až od roku 2006, již pod vedením nového majitele v osobě Josefa Ťulpíka. Ještě v témže roce začala firma za pomoci NRB investovat do nových technologií a o rok později budovat dealerskou síť. Dnes má WTC Písečná ucelené portfolio, diverzifikovaný odběratelský trh a vizi do budoucnosti.

Štítky Strojírenství, Inovace, NRB

číst celý článek

Stanislav Martinec: Podnikáme, abychom pomohli lidem a obohatili svět

thumbnail

„Byl bych nerad, aby se svět vrátil do předcovidových kolejí. Ať klidně produkce klesne a děláme menší tržby, vyrábějme méně, ale kvalitněji a s přitažlivým designem, ať nám věci déle vydrží a nemusíme je měnit každý rok a naše práce ať nás baví. Když tuto dobu nevyužijeme, pak promarníme jedinečnou šanci,“ říká Stanislav Martinec, zakladatel a ředitel vizovické společnosti KOMA Modular, lídra v oblasti modulární výstavby.

Štítky Cirkulární ekonomika, Průmyslový design, Inovace, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 12 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.