Články se štítkem: Inovace

Pavel Milata: Doba je těžká, ale flintu do žita neházímeSnažíme se stavět další plány

thumbnail

„Je to zvláštní doba. Jako úspěšná firma jsme oceňováni v různých soutěžích, a přitom jsme na konci loňského roku museli propustit dvacet procent pracovníků, kteří u nás léta působili. Velmi nás to mrzí, ale už bychom to za situace dlouhodobého poklesu tržeb, kdy nedohlédnete konce krize, neustáli,“ vysvětluje aktuální stav ve společnosti Beznoska marketingový ředitel této známé rodinné firmy na vývoj a výrobu kloubních a kostních implantátů Pavel Milata. Přiznává, že loni si poprvé uvědomil, jak snadno se může podnikatel ocitnout „na kraji útesu“.

Štítky Zdravotnická technika, Inovace, Slovensko, Polsko

číst celý článek

Kde získat finance nejen na inovaceBanka pomůže najít i vhodné projekty

Naše společnost se zabývá povrchovými úpravami odlitků zejména pro německé slévárny. V rámci dlouhodobé snahy o maximální efektivitu zvažujeme investice do inovací ve výrobním procesu, pořízení pokročilých výrobních technologií a také další snižování energetické náročnosti našeho provozu včetně technologických linek. Jaké existují v tomto směru dotační nebo jiné podpory? Může nám banka pomoci vybrat a nadefinovat vhodné projekty z našeho plánu investic a obnovy majetku? Mgr. Olga Kupec, Ph.D., majitelka a jednatelka společnosti Abydos, s.r.o.

Štítky KB, Finance, Inovace

číst celý článek

Štíty na stolech a pultech vás neochrání

thumbnail

Pandemii covidu-19 vzala tento rok společnost LIKO-S jako výzvu a během dvou týdnů dokázala do prodeje uvést produkty řady LIKO-Safe Zone. Pomohly jí v tom dlouhodobé zkušenosti na předních pozicích evropského trhu s prosklenými příčkami, inovativními dotykovými stěnami, mobilními stěnami i akustickými řešeními. Díky vlastnímu vývojovému oddělení a silné exportní aktivitě po celém světě tak svým zákazníkům z řad investorů, developerů i architektů nabízí oporu a řešení podle aktuálních potřeb.

Štítky Inovace

číst celý článek

Martina Tauberová: Naše firmy prokázaly, že mají inovace v krviA krize se nezaleknou

thumbnail

Stát průběžně zveřejňuje nástroje a programy na pomoc našim firmám v překonávání dopadů současné pandemie. Nejen o tom, co se v tomto směru ještě připravuje, ale i o dopadu koronavirové krize na globální ekonomiku hovoříme s náměstkyní ministra Martinou Tauberovou, která řídí na Ministerstvu průmyslu a obchodu sekci Evropské unie a zahraničního obchodu.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Pandemie, MPO, CzechTrade, CzechInvest, USA

číst celý článek

České firmy a akademická sféra vytáhly do boje s koronavirem těžké zbraně: inovace

thumbnail

O vzniku platformy Spojujeme Česko, která reagovala na propuknutí pandemie koronaviru a nutnost zajistit potřebné zdravotnické a ochranné pomůcky, inovativní produkty či služby, jsme vás informovali v minulém čísle TRADE NEWS. Cílem je rychle a efektivně hledat nová řešení a propojit vhodné tuzemské partnery. Takových interakcí vznikají desítky.

Štítky Inovace, Zdravotnický průmysl, Spojujeme Česko

číst celý článek
1 4 5 6 7 8 9 10 12 18 23

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.