Články se štítkem: Irák

Irák: Rány se hojíObnova, reformy a budování nových spojenectví

thumbnail

Země geograficky vsunutá mezi Írán, Jordánsko, Kuvajt, Saúdskou Arábii, Sýrii a Turecko v posledních letech prošla velice složitým obdobím. Válka proti tzv. islámskému státu, masové protivládní protesty, propad cen ropy na světových trzích a opatření proti pandemii covidu-19 zanechaly hluboké jizvy na iráckém hospodářství. Navzdory těmto okolnostem se irácké vládě pod vedením Mustafy Al-Kadhimiho podařilo situaci v zemi stabilizovat a vrátit Iráku postavení na mezinárodním poli jakožto důležitého regionálního hráče. České firmy tu dodnes spolupracují na realizaci významných projektů, díky nimž obchodní výměna mezi ČR a Irákem letos dosáhne nové historické úrovně.

Štítky Irák

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Iráku

thumbnail

Energetika lrácká vláda připravuje výstavbu nových plynových, vodních i solárních elektráren. Jejím záměrem je vyrábět do roku 2030 až 25 % energie ze slunce. První kontrakty již byly podepsány, např. s nadnárodní francouzskou společností Total Energies či s čínským státním podnikem Power…

Štítky Irák

číst celý článek

Blízký východ – bohatý a neklidný region v obrazu anamorfních map

Jihozápadní Asie, oblast sousedící s Evropou i Afrikou, je označována za kolébku civilizace. Zhruba před deseti tisíci lety v tzv. Úrodném půlměsíci (dnešní Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Írán a Irák) začala zemědělská revoluce. Lidé se poprvé usazovali, pěstovali plodiny a chovali zvířectvo na…

Štítky Blízký východ, Izrael, Palestina, Sýrie, Turecko, Irák, SAE, Dopravní strojírenství, Írán

číst celý článek

Afrika slibuje nejvyšší investiční návratnost

thumbnail

Podle Francoise Ndengweho z African Advisory Board se lze v Africe prosadit poměrně snadno. A co víc, byznysmeni tam mají zajištěnu nejvyšší návratnost investic na světě. I když je africký trh pořád ještě doménou levných asijských výrobců, Afričané si pamatují, že Česká republika je průmyslovou zemí, a zajímají se o její výrobky, například o traktory Zetor, tvrdí odborník.

Štítky Afrika, Irák, Makedonie, Srbsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.