Články se štítkem: KB

Nicolas Tauvel: V Africe nemůžete čekat rychlý úspěch. Vytrvalost se vám ale stonásobně vrátí

thumbnail

Klíčem k úspěchu na afrických trzích je přemýšlet v dlouhodobém horizontu, vytvářet silné vazby a vytrvat. „Pokud tohle všechno zvládnete, získáte tím obrovskou výhodu,“ říká Nicolas Tauvel, zástupce generálního ředitele pro oblast korporátních a institucionálních zákazníků a plateb v Société Générale Senegal. Povídali jsme si o jedinečných příležitostech (nejen) v Senegalu.

Štítky Senegal, Afrika, SG, KB

číst celý článek

Ilja Mazánek st.: V Africe přeje štěstí odvážným Chceme být inspirací váhajícím

thumbnail

„Africká a asijská teritoria jsou sice od Česka vzdálená a pro naše exportéry nesou řadu rizik. Firmy by si však měly uvědomit, že ten, kdo zdravě nezariskuje a jen pasivně čeká na šťastnou náhodu, nemusí se taky dočkat,“ říká Ilja Mazánek st., předseda zahraniční sekce Hospodářské komory ČR a obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, světového lídra v oblasti výroby letištních technologií a dodavatele unikátního konceptu modulárních letišť.

Štítky Afrika, Senegal, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Petr Kaluža: České pivo je světový pojem. A střední pivovary drží jeho vlajku

thumbnail

V náchodském pivovaru PRIMÁTOR vaří pivo nepřetržitě již 151 let. Jako středně velký pivovar patří mezi rodinné stříbro naší republiky s robustním portfoliem, jak říká jeho ředitel a zkušený vystudovaný sládek Petr Kaluža: „V našem pivovaru jsme nevsadili jenom na tradiční český ležák, ale přinášíme svým zákazníkům i spoustu jiných chuťových zážitků. V Bavorsku jsme vyhráli s naším pšeničným pivem a v Londýně se stoutem. Ctíme tradiční postupy různých pivních stylů a své pivo s úspěchem prodáváme na trzích celého světa.“

Štítky Velká Británie, Německo, Export, KB

číst celý článek

Jak se připravit na nový ESG reporting firem

thumbnail

Povinnost transparentně informovat o udržitelnosti podniků má již konkrétní podobu. Podle nových standardů budou muset zprávy vydávat všechny velké podniky. Postupně se bude ESG reporting zřejmě týkat i těch středních a menších, nicméně kvůli jejich častému zapojení v dodavatelských řetězcích velkých firem je pro ně toto téma aktuální již nyní.

Štítky ESG, KB

číst celý článek

Výhody velkých firem i pro menší podnikatele Firemní centra Komerční banky podpoří byznys ve všech fázích podnikání

thumbnail

V každé fázi svého rozvoje stojí firmy před jinou výzvou. A banky jim v každé z nich mohou nabídnout jiný druh podpory. Proto Komerční banka před pěti lety otevřela síť takzvaných Firemních center, která podnikatelům poskytují individuální péči. Segmentová manažerka Komerční banky Zuzana Mezerová vysvětluje, proč se firmám vyplatí využívat kromě základních bankovních produktů i širokou škálu dalších služeb, jež banky nabízejí.

Štítky Finance, Služby, KB

číst celý článek

Otto Daněk: Pupeční šňůra vede do Německa

thumbnail

Elektromotory z Náchoda přežily velkou krizi roku 1933, znárodnění o patnáct let později, zásadní změnu v řízení firmy v roce 2002 a v současnosti se zde soustředí na zvládnutí krize způsobené válkou na Ukrajině. Největším obchodním partnerem společnosti je od počátku Německo, kde dnes končí převážná většina jejích výrobků. Když si s předsedou představenstva Ottou Daňkem povídáme, brzy zjistíme, v čem tkví jejich úspěch. ATAS je specialista na speciality. Proto ve stále náročnějším mezinárodním klání vyhrává.

Štítky Strojírenství, Inovace, Německo, KB

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 12 17 22

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.