Články se štítkem: MSV

Mezinárodní strojírenský veletrh 2023 ve znamení vysoké mezinárodní účasti

thumbnail

Na brněnském výstavišti se od 10. do 13. října 2023 uskuteční 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Desítky tisíc návštěvníků se seznámí s průmyslovými technologiemi a inovacemi, které představí vystavovatelé z celého světa. Bližší podobu letošního ročníku představuje Michalis Busios, ředitel veletrhu.

Štítky MSV, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

MSV 2022: V popředí energetika a digitalizace

thumbnail

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) patří k nejvýznamnějším průmyslovým událostem v Evropě. Letos se brány brněnského výstaviště otevřou od 4. do 7. října. Expozice více než 1200 vystavujících firem obsadí 8 hal. Jaký bude letošní ročník? Ptáme se Tomáše Moravce, generálního ředitele společnosti Veletrhy Brno.

Štítky Strojírenství, MSV

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně potvrdil ČR jako průmyslovou a technologickou velmoc

thumbnail

Šedesátý druhý ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) byl ve znamení digitalizace průmyslu. Během týdne se pod hlavičkou České národní expozice odehrálo na 60 akcí. Nešlo jen o semináře a odborné konference, ale také o individuální poradenství, pro které si na společný stánek čtrnácti státních organizací denně přicházely stovky zájemců. Třicet pět tisíc návštěvníků, jejichž počet ovlivnila situace s koronavirem, znamenalo proporčně vyšší zastoupení relevantních zájemců s byznysovým potenciálem.

Štítky MSV

číst celý článek

Česká republika na Mezinárodním strojírenském veletrhu prezentovala novou vizi, založenou na inovacích

thumbnail

Hlavním tématem 61. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu byl Průmysl 4.0 a digitální továrna, tedy digitalizace výroby. Tradiční koncept partnerské země MSV získal novou podobu, když se do této pozice dostala letos Česká republika. Vůbec poprvé tu pod jednou střechou představila hned třináct státních organizací, které podporují tuzemský byznys. A to v České národní expozici nazvané Czech Republic: The Country For The Future. Veletrhu se zúčastnilo 1662 vystavujících firem z 30 zemí. Za pět dní si expozice prohlédlo více než 81 tisíc návštěvníků.

Štítky Inovace, MPO, Průmysl 4, digitalizace, MSV

číst celý článek

Karel Havlíček: Nebojme se být skvělíNaše země na to má

thumbnail

S Karlem Havlíčkem jsme si povídali pár dnů před jeho odletem do New Yorku a Bostonu. Zhruba po půl roce se tak do Spojených států vrací jako člen oficiální státní delegace vedené premiérem Andrejem Babišem. Tentokrát v roli vicepremiéra pro hospodářství a ministra průmyslu a obchodu. Podle svých slov však se stejným úkolem: prezentovat naši zemi jako Czech Republic: The Country For The Future. S ekonomikou založenou na špičkovém výzkumu, pokročilých technologiích, chytrých lidech a inovativních firmách, která získává v zahraničí respekt.

Štítky Inovace, Věda a výzkum, Nové technologie, Startupy, MSV

číst celý článek

Digitální továrna na MSV v BrněVydejte se po digitální stezce

thumbnail

„Letos bude hlavním tématem digitální továrna, byť ve znaku MSV jsou stále ozubená kolečka,“ sdělil nám hned v úvodu naší návštěvy Jiří Kuliš, generální ředitel akciové společnosti Veletrhy Brno. Digitalizace průmyslu se na Mezinárodním strojírenském veletrhu objeví poprvé v ucelené formě. Návštěvníci tak budou mít možnost pochopit principy pokročilé digitalizace výroby a poznat jednotlivé výrobky, nástroje a řešení.

Štítky MSV, digitalizace, Robotizace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.