Články se štítkem: MZV

Česko-kalifornská obchodní komora bude pomáhat českým podnikatelům na západním pobřeží USA

thumbnail

Země EU obchodně zastoupené v Kalifornii jsou si vědomy toho, že jde o pátou nejsilnější ekonomiku na světě, mají proto rozvinuty různé formy pomoci podnikatelům, které jim pomáhají uplatnit se na zdejším trhu, získat informace, kontakty a partnery. K tomu je vytvořena Asociace amerických evropských obchodních komor a obchodních asociací (AAECCBA) se sídlem v San Francisku. S českým generálním konzulátem v Los Angeles spolupracujeme již delší dobu zejména v podnikatelské agendě a úvaha o založení komory spojující zdejší a české firmy vznikla právě tam.

Štítky Exportní šance, Z praxe, Kalifornie, Podpora exportu, MZV

číst celý článek

Jaroslav Olša, Jr.: Brzy bude o Kalifornii ještě větší zájem. Kdo dřív přijde, získá výhodu

thumbnail

Našeho generálního konzula v Los Angeles Jaroslava Olšu jsem poznala před pár měsíci. Tehdy mi volal, že by s redakcí TRADE NEWS rádi připravili kalifornské číslo, jestli mám do toho chuť – a přiznám se, že mě tím trochu zaskočil. Už jsme měli v hledáčku pro rok 2024 jiná teritoria, a věnovat celé číslo pouze jednomu americkému státu? Když jsem mu však naslouchala a začala se na Kalifornii víc soustředit, zjistila jsem, že je to krásná výzva. A tak jsme se do toho společně pustili. Protože „Amerika“ není jedna, je jich hned několik. A Kalifornie je prostě svá a stojí za to.

Štítky Rozhovory, Exportní šance, Kalifornie, MZV

číst celý článek

Jiří Slavík: Čeští podnikatelé se konkurence nebojíPřipravujeme projekt pro malé a střední firmy

thumbnail

Spojené arabské emiráty (SAE) v posledních letech vystoupily ze stínu větších státních celků Arabského poloostrova a pro český export se staly po Izraeli druhým nejdůležitějším trhem v rámci celého regionu Blízkého východu. Na aktuální vývoj podnikatelského prostředí v SAE a podíl našich firem na velkorysých plánech na diverzifikaci jejich ekonomiky, dosud do značné míry závislé na příjmech z ropy a zemního plynu, jsme se zeptali velvyslance ČR v Abú Dhabí Jiřího Slavíka.

Štítky SAE, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.