Články se štítkem: MZV

Petr Chalupecký: Katar má zájem o smysluplné projekty napříč ekonomikouNové dohody slibují nové obchody

thumbnail

Pro Českou republiku představuje Katar stále významnějšího partnera jak v oblasti exportu uhlovodíkových komodit, tak díky diverzifikaci své ekonomiky ve prospěch oborů založených na inovacích, moderních technologiích, službách a vědě. Z pohledu jeho obchodních partnerů je důležitá katarská snaha o zatraktivnění soukromého sektoru podporou místních podnikatelů a vytvoření vstřícnějších podmínek pro zahraniční investory a společnosti. Na aktuální stav česko-katarských obchodních vztahů a potenciální příležitosti našich firem v této zemi jsme se zeptali velvyslance ČR v Dauhá Petra Chalupeckého.

Štítky Katar, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Zaměřte se na italské regiony, doporučuje českým vývozcům velvyslankyně Hana Hubáčková

thumbnail

Obrat naší obchodní výměny s Itálií, která je třetí největší ekonomikou EU, kontinuálně roste: za rok 2021 dosáhla hodnoty 15 miliard eur. „Dokonce i během covidového roku 2020 byl pokles výrazně menší než u jiných evropských zemí, což ukazuje na velký potenciál, které naše vztahy mají,“ říká velvyslankyně České republiky v Itálii Hana Hubáčková.

Štítky Itálie, MZV

číst celý článek

Pavel Vacek: Zapojení Turecka do Evropského politického společenství je potřebnéNáš vzájemný obchod dynamicky roste

thumbnail

Dramatický propad turecké měny, útěk zahraničních investorů či rychle rostoucí inflace. To je obrázek tamní ekonomiky posledních let. Na druhou stranu roste geopolitický a bezpečnostní význam země, která je naším partnerem v NATO, a vzestupný trend má i náš vzájemný obchod. Jak se tyto vlivy promítají do česko-turecké ekonomické spolupráce, o tom jsme mluvili s velvyslancem České republiky v Turecku Pavlem Vackem.

Štítky Turecko, MZV

číst celý článek

Miloslav Stašek: Ve Státech se nám otevírají nové možnosti

thumbnail

„V souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu je pozornost Spojených států na náš region upřena mnohem víc, než tomu bylo během posledních dvou dekád. Pro nás se tím otevírá řada možností k hledání nových synergií a k hlubšímu rozvíjení těch stávajících, ať už v oblasti bezpečnosti, obchodu, vědy či inovací nebo také v rámci energetiky,“ říká Miloslav Stašek, nově jmenovaný velvyslanec České republiky v USA, v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky USA, MZV

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.