Články se štítkem: Maďarsko

Visegrádská čtyřka zůstává pevným bodem střední Evropy

thumbnail

Se Slovenskem, Polskem a Maďarskem pojí Českou republiku silné historicko-politické, kulturní a hospodářské vazby. Na těchto základech vznikla spolupráce v rámci Visegrádské skupiny, běžně označované jako V4. České roční předsednictví ve Visegrádské čtyřce skončilo k 30. červnu 2020, kdy převzalo předsednictví Polsko, a to do 30. června 2021.

Štítky V4, Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maďarsku

thumbnail

Energetika Země se chystá ve spolupráci s ruským Rosatomem vybudovat dva 1200MW bloky jaderné elektrárny Paks. České firmy se o projekt aktivně zajímají a některé z nich navštívily elektrárnu v květnu 2019 v doprovodu prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka. V…

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Miklós Boros: Česko-maďarské vzájemné vztahy jsou velmi intenzivníPo odeznění pandemie máme dobrý základ pro rychlý růst

thumbnail

Miklós Boros se považuje za bytostného Středoevropana: v diplomatických službách v tomto regionu pracuje celý život. „Společná historická a kulturní minulost jsou tím nejlepším základem pro rozvoj vztahů v rámci střední Evropy,“ poznamenává a dodává, že zejména v rámci zemí V4 tendence společného zastupování zájmů v posledních letech sílí. „Česko je podle mnoha ukazatelů skvělá země pro život i podnikání, takže je pro mě velkou ctí pracovat na rozvoji česko-maďarských vztahů právě tady.“ Už tři roky u nás působí na pozici velvyslance Maďarské republiky.

Štítky Maďarsko

číst celý článek

Dóra Egressy: Maďarsko je nám blíž, než si myslímeČeským exportérům se tam navzdory covidu daří

thumbnail

Dóra Egressy, ředitelka kanceláře CzechTrade v Budapešti, zná velmi dobře Česko i Maďarsko a potvrzuje, že mají mnoho společného. Ať jde o ukazatele, jako jsou počet obyvatel, rozloha, struktura ekonomiky, kupní síla domácností či vkus spotřebitelů. „Oba národy se velmi rychle učí, sledují poslední trendy a rychle se jim přizpůsobují, drží krok s digitalizací a celkově jsou otevřené vůči ostatním,“ poznamenává a dodává, že české výrobky tu mají obrovskou konkurenční výhodu v německé kvalitě za středoevropskou cenu. Hovořili jsme s ní v době stále probíhající pandemie covidu-19, ale s vyhlídkou na snad optimističtější rok 2021.

Štítky Maďarsko, CzechTrade

číst celý článek

Radek Jakubský: Splnit slovo a dodržet kvalitu, to je to, co se nám vyplácíNejen v Maďarsku

thumbnail

Rok 2020 byl zatím v historii české rodinné firmy Proma Reha, která začíná udávat trendy na poli zdravotnické techniky, nejúspěšnějším. Její tržby překročily hranici 322 milionů korun, což byl meziroční nárůst o desítky procent. Za tímto úspěchem stojí také posílení pozice na maďarském trhu. Právě o něm jsme si povídali s majitelem společnosti Radkem Jakubským.

Štítky Zdravotnická technika, Inovace, Maďarsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.