Články se štítkem: Makedonie

Makedonie: Zahraniční investoři se tu hýčkají

thumbnail

Vnitrozemský stát o rozloze dvojnásobku Středočeského kraje je u nás většinou známý jen jako malebná tranzitní země na cestě do Řecka. České podnikatele však může příjemně překvapit. I když se jejich zájem zatím soustředí víc na „známější“ balkánské země, jako je Chorvatsko, Rumunsko nebo Bulharsko, neměli by jednu z deseti nejslabších evropských ekonomik minout. I tam lze podobně jako jinde na Balkáně v příštích letech očekávat výrazný rozvoj infrastruktury a růst kupní síly.

Štítky Makedonie, Ekonomická diplomacie, MZV

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Makedonii

thumbnail

Zemědělství Jednou z priorit nové makedonské vlády je rozvoj zemědělství. Kolem 22 % ekonomicky aktivního obyvatelstva působí právě v převážně malých rodinných farmách. Jednou z konkrétních příležitostí je export traktorů menší výkonové řady a malých zemědělských strojů. Do začátku 90. let…

Štítky Makedonie

číst celý článek

Afrika slibuje nejvyšší investiční návratnost

thumbnail

Podle Francoise Ndengweho z African Advisory Board se lze v Africe prosadit poměrně snadno. A co víc, byznysmeni tam mají zajištěnu nejvyšší návratnost investic na světě. I když je africký trh pořád ještě doménou levných asijských výrobců, Afričané si pamatují, že Česká republika je průmyslovou zemí, a zajímají se o její výrobky, například o traktory Zetor, tvrdí odborník.

Štítky Afrika, Irák, Makedonie, Srbsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.