Články se štítkem: Mongolsko

České know-how v Mongolsku aneb Za záchranu lesů

thumbnail

Na začátku devadesátých let se mnoho Mongolů snažilo o uznání celého území Mongolska jako chráněné oblasti. Sen se časem rozplynul a v současné době země řeší daleko bolestivější problémy. Snižuje se dostupnost a kvalita vody, což úzce souvisí s kvalitou a plochou lesních porostů. O pomoci českých vědců jsme si povídali s Janem Šebestou, výzkumným pracovníkem Mendelovy univerzity, který se v rámci rozvojové spolupráce podílí na vzdělávacích projektech v tomto obrovském vnitrozemském státu.

Štítky Mongolsko, Environment

číst celý článek

Mongolsko není pro zhýčkanéChudá bohatá země

thumbnail

Pro mnoho českých exportérů zůstává tento vnitrozemský stát, obdařený velkým nerostným bohatstvím, stále ve stínu svých velkých sousedů, Ruska a Číny. Třímilionová země přitom disponuje neuvěřitelnými zásobami surovin. V jejím podzemí se dá najít 85 z 94 přirozených prvků periodické tabulky, včetně vzácných kovů.

Štítky Mongolsko, MPO

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Mongolsku

thumbnail

Těžební průmysl a energetika Těžba surovin je pro Mongolsko stěžejní a vláda usiluje o těžbu doposud netěžených zdrojů. Zde se mohou uplatnit dodávky důlní techniky a technologií či odborných služeb. Vládním cílem je také větší energetická soběstačnost. Mongolsko vyrábí většinu své energie v…

Štítky Mongolsko

číst celý článek

Antonín Jaroš: V Rusku má přednost vše ruskéI tak znovu nabíráme dech

thumbnail

Před čtyřmi lety v rozhovoru pro TRADE NEWS Antonín Jaroš v souvislosti s protiruskými sankcemi tvrdil, že když vyklidíme pozice v Rusku, rádi na ně nastoupí naše zahraniční konkurence. Naplnila se jeho slova? A jak obstála firma, pro kterou Rusko tvořilo 90 procent z exportního koláče? Nejen to jsme probírali s jedním ze zakladatelů české jedničky na trhu dobývací techniky, společnosti INCO engineering.

Štítky Rusko, Mongolsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.