Články se štítkem: Nové technologie

LanškrounskoTechnologicky vitální region, který pro dnešek nezapomíná na budoucnost

thumbnail

Žáci základních škol. To je ještě zájmově nevyhraněná věková skupina, v níž je možné vzbudit zájem o technické obory. Myšlenka, jak nadání a tvořivost dětí podpořit a rozvinout a v budoucnu v nich získat kvalitní pracovníky, vrtala léta nezávisle na sobě hlavou manažerům některých místních firem a projevovala se nekoordinovaným sponzoringem. A tak slovo dalo slovo a v roce 2017 získala idea konkrétní podobu v mediálně známé soutěži Microtela organizované Společenstvím firem Lanškrounska.

Štítky Firmy a školy, Nové technologie, Vzdělávání

číst celý článek

MTX Group zůstává věrná tradiciInvestuje ale moderně a udržitelně

thumbnail

Největší ryze česká průmyslová skupina zůstává věrná svému jádru, jímž historicky byla obchodní společnost METALIMEX. Současně se ale rozrůstá a v rozvoji svých jednotlivých firem hledá synergie, které pomáhají udržitelnému růstu. Jak totiž říká šéf strategie skupiny David Bečvář: „Dělíme se v některých oblastech nejen o know-how, ale také o různé služby a zdroje. Občas se taky trochu špičkujeme, snažíme se vzájemně popostrčit kupředu.“

Štítky Energetika, Kovy, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Naděje jménem Enceladus aneb Čím si rodák z Holešova získal chilského velvyslance

thumbnail

Kdyby se vás někdo zeptal, kterou planetu kromě Země považujete za nejkrásnější ve sluneční soustavě, co byste odpověděli? Nás napadl jednoznačně Saturn, a to pro jeho nádherné prstence a neméně obdivuhodnou říši měsíců. Zvláště Enceladus má možná s naší Zemí společného víc, než si zatím dokážeme představit. Z vědeckých pozorování totiž vyplynulo, že jsou na něm ze všech dosud známých vesmírných objektů nejpříhodnější podmínky pro život – má vodu. Je z převážné části pokrytý čistým ledem a pod jeho povrchem je prý skrytý jakýsi, zjednodušeně řečeno, oceán.

Štítky Environment, Nové technologie

číst celý článek

Hlas českých firem na Expu silně zazněl

thumbnail

Národní značka City For The Future, která aktuálně spojuje řešení padesátky českých firem z řad technologických lídrů i perspektivních inovátorů, má světu ukázat, že Češi se v tématu chytrých a udržitelných měst budoucnosti určitě neztratí. Po první pilotní prezentaci v Budapešti v září 2021 si koncept nyní odbyl svou premiéru i na globální scéně na půdě Expa v Dubaji. Tam také zamířila první letošní proexportní mise Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vedená ministrem Jozefem Síkelou.

Štítky Expo Dubaj, Nové technologie, Smart City

číst celý článek

Jiří Rušikvas: Mikrovlnná technologie FUTTEC přináší revoluci v opravách výtluků na silnicích

thumbnail

Česká společnost FUTTEC, autor patentu na unikátní systém celoročních bezesparých oprav poruch asfaltových vozovek prostřednictvím mikrovlnné technologie, se ve spolupráci se státním podnikem VOP CZ blíží k významnému milníku. Již brzy představí prototyp zařízení FT4, které přináší opravdovou revoluci do oprav českých i evropských silnic. Jeho široké využití přispěje k prodloužení životnosti vozovek, omezení uzavírek a zajištění plynulosti a bezpečnosti dopravy.

Štítky Nové technologie, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.