Články se štítkem: Pracovní trh

Lék na nedostatek zaměstnanců? Zahraniční talentiCzechInvest pomáhá tuzemským firmám sehnat kvalifikovanou pracovní sílu v zahraničí

thumbnail

Pracovní trh v České republice se potýká s nedostatkem zaměstnanců, který trápí firmy napříč všemi sektory. Vedle investic se proto agentura CzechInvest věnuje několika projektům pod pracovním názvem Talent Attraction, jejichž cílem je podporovat příliv zahraničních talentů z několika vybraných lokalit do tuzemska. Aktivity pomáhají firmám zejména v sektoru podnikových služeb, které obsazují převážně pozice vyžadující jazykovou vybavenost.

Štítky CzechInvest, Pracovní trh, Francie

číst celý článek

Lucie Spáčilová: Aby se firmě vedlo dobře, musí vedení se svými lidmi komunikovat

thumbnail

Lidé jsou dnes nejen v českých firmách tématem číslo jedna. Nízká nezaměstnanost na jednu stranu přinesla víc zájmu o zaměstnance, na druhou stranu s ní přišli do podniků často i nekvalitní jedinci. Co na to říká Lucie Spáčilová, expertka na budování produktivních týmů, která se se svými lidmi ze společnosti Performia snaží vnášet do oblasti personalistiky zdravý rozum?

Štítky Personalistika, Pracovní trh

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.